Вищий господарський суд України залишив у власності ТОВ «Вест Ойл Груп» земельну ділянку  В Харкрві площею 1,37 га. Про це йдеться у постанові суду від 6 квітня 2016 року.

В 2009 році Харківська міськрада передала безкоштовно обслуговуючому кооперативу «Житлово-будівельний кооператив «Титан» земельну ділянку по вулиці Стрілківській, 1.

В 2013 році ця земельна ділянка була продана ТОВ «Вест Ойл Груп».

У лютому 2015 року прокуратура звернулася до суду, вимагаючи скасувати рішення депутатів та повернути земельну ділянку у комунальну власність. В позові прокуратури відмічалося, що «Титан» отримав землю з порушенням законодавства. В свою чергу відповідач на суді заявив, що прокурором було пропущено строк на подання заяви, але суд ці аргументи відхилив. Суд вирішив, що засновники кооперативу Власта Дударенко, Костянтин Босенко та Олена Босенко заснували його з порушенням Житлового та Земельного кодексів. Тому суд першої інстанції задовольнив позов прокуратури і прийняв рішення витребувати  з незаконного володіння ТОВ «Вест Ойл Груп» та передати Харківській міськраді земельну ділянку площею 1,37 га.

Але апеляційний суд вирішив, що  термін позовної давнини по цій справі сплив і визнала за «Вест Ойл груп» власність на землю. З таким рішенням погодився і Вищий господарський суд. Хоча суд першої вказував, що строк позовної давності  необхідно рахувати з моменту, коли органи прокуратури дізнались про факт порушення вимог земельного законодавства. Тобто, з березня 2015 року.

Але колегія суддів ВГСУ визнала такий підхід помилковим. Суд встановив, що на сесії Харківської міськради, коли була виділена ця земельна ділянка, був присутній прокурор міста Харкова Євген Попович. Тобто прокуратура знала про це рішення й не оскаржувала його.

Олена та Костянтин Босенко разом з Властою Дударенко створили декілька аналогічних кооперативів, які безкоштовно отримали землю від депутатів міськради. Наприклад, ОК «ЖБК «Парк-Міленіум» в 2009 році отримав дві земельні ділянки в харківському районі «Лісопарк».

Вони також були першими засновниками ОК «ЖБК «Триумф», якому зараз належить земля та маєток, в якому проживає екс-губернатор Харківщини Михайло Добкін.

ОК «ЖБК «Титан» був зареєстрований за адресою: Харків, вулиця Котлова, 216. За цією ж адресою також зареєстровані декілька кооперативів, які отримали земельні ділянки безкоштовно від міськради і де серед засновників є члени родини близького до Кернеса депутата міскради Ігора Аріха. Наприклад, ОК «ЖБК «Квантум» та ОК «ЖБК «Парус плюс».

ТОВ «Вест Ойл Груп» є правонаступником спільного українсько-англійського підприємства «Західна нафтова група», першим засновником якого був покійний народний депутат Ігор Єрємєєв.

Засновниками ТОВ «Вест Ойл Груп» є луцьке підприємство «Дукат» та голандська компанія «Вест Оіл Груп Холдінг Б.В.». Голандська фірма разом з науково-виробничим центром «Євродім» є засновниками «Дуката».

«Вест Оіл Груп Холдінг Б.В» також є власником компанії «Вог Аеро Джет», яка за останні півтора роки стала одним з найбільших постачальником дизельного палива для «Укрзалізниці».