Харківська міська рада незаконно передала в оренду ПП «Компанія Лот-Сервіс ХХІ» земельну ділянку площею 0,83 га. Про це повідомляє «Харківський антикорупційний центр» з посиланням на відповідне рішення Господарського суду Харківської області.

В 2011 році Харківська міськрада передала в оренду на 25 років ПП ПП «Компанія Лот-Сервіс ХХІ» землю за адресою: Харків вул. Радгоспна, 3 (кадастровий номер 6310136300:12:001:0038). Ділянка розташована під розважальним комплексом «Arisona».

Наприкінці 2015 року прокуратура звернулася до суду про розірвання договору оренди земельної ділянки. Прокурор посилався на те, що земля, яка передана в оренду, розташована в 50-метровій зоні прибережної захисної смуги р. Лопань, а тому відноситься до земель водних об’єктів. Землі під водними об’єктами загальнодержавного значення відносяться до земель державної власності та передаються у власність або у користування Обласними державними адміністраціями, а не міськрадою, як це було зроблено.

Суд визнав, незаконним та скасував рішення сесії міськради про оренду землі приватникам, скасував сам договір оренди, а також визнав відсутнім у ПП «Компанія Лот-Сервіс» права користування цією землею для обслуговування спортивно-оздоровчого комплексу.

Попри це, суд відмовився задовольнити клопотання прокурора про витребування землі з користування фірми. Суддя вирішив, що права позивачів в цій справі не порушені, витребувати ділянку передчасно.

Засновниками ТОВ «Компанія Лот-Сервіс ХХІ» є Павло Бондаренко, Валерія Бондар та Ніна Мусєєва. Остання є матір’ю голови Адміністрації Холодногірського району м. Харкова та депутата міськради Максима Мусєєва.