Комунальне підрядне спеціалізоване підприємство по ремонту і будівництву автошляхів міста Харкова «Шляхрембуд» 22 вересня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Системи прогресивної очистки» щодо надання послуги з утримання вулично-шляхової мережі вартістю 2,28 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Роботи мають бути виконані в вересні-грудні 2015 року.

Підрядник повинен очистити дорожнє покриття навісною щіткою (6,12 млн кв.м.), очистити від бруду проїзджу частину доріг біля бордюрів (210 тис кв м), прибирати проїжджу частину за допомогою вакуумної підмітально-прибиральної машини (7,00 млн кв м), упорядити газони.

Конкурентом ТОВ «Системи прогресивної очистки» було приватне підприємство «Будтранс-груп» Максима Кривоноса, але його пропозиція була дорожчою – 2,39 млн грн.

Нагадаємо, що в травні КП «Шляхрембуд» виграло тендер по утриманню протягом року вулиць та мостів Харкова вартістю 93,78 млн грн.

Фірма «Системи прогресивної очистки» зареєстрована на Олену Назаренко, директором є Роман Дворник.

У протоколі розкриття пропозицій «Системи прогресивної очистки» вказало номер телефону (057) 714-05-72, що раніше використовувався як номер факсу ТОВ «Компанія «СПО» («Системи прогресивної очистки»). Крім того, цей номер також використовує ТОВ «Ваго-Рев», яке виграє підряди в Харківському метрополітені.

Відомо, що Компанія «СПО» раніше отримувала підряди на прибирання Харківського метрополітену. Першозасновником цієї фірми був Андрій Артеменко, якого вважають сином колишнього начальника рекламного відділу метрополітену Марини Артеменко й який цього року буде балотуватися в міськраду від партії «Відродження», від якої також балотується мер Геннадій Кернес. У 2011-2012 рр. власником компанії «СПО» був Євген Кріветченко, який очолював Ленінську районну молодіжну громадську організацію «Молоді регіони».

Компанію «СПО» відносять до сфери впливу Максима Мусєєва, голови Адміністрації Ленінського району, депутата міськради від Партії регіонів. На майбутніх місцевих виборах Мусєєв також буде йти по списку партії «Відродження».

У вересні ТОВ «Системи прогресивної очистки» виграли два тендери на ремонт та очистку урн вартістю 4,20 млн грн. Всього цього року компанія виграла тендерів у комунальників на суму 78,71 млн грн. Найдорожчий з них – дезінфекція метро за 54,85 млн грн.

Єдиним конкурентом під час тендеру було ПП «Будтранс-груп». Вони пропонували виконати роботи за 2,38 млн. грн.