Департамент капітального будівництва Харківської облдержадміністрації 19 жовтня уклав угоду з ТОВ «Техекс-газ» на технічне переоснащення системи теплопостачання в смт. Чкаловське Чугуївського району вартістю 7,26 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Планується ремонт приміщення, в якому встановлять модульні котельні, що будуть працювати на твердому паливі. Зокрема, потрібно зробити вентиляцію, водопровід, систему опалення та каналізацію, прокласти кабельні мережі. Для запуску котелень потрібно встановити чотири теплопункти з насосами та необхідним обладнанням, провести пусконаладжувальні роботи тощо.

Роботи повинні бути зроблені до кінця цього року.

В кінці 2014 року департамент капітального будівництва Харківської ОДА уклав низку угод з ТОВ «Техекс-газ» на роботи з переоснащення системи теплопостачання в Чкаловському на загальну суму 17,87 млн грн.

ТОВ «Техекс-газ» належить Юзефу Броневському та Дмитру Усатенко. Броневський раніше він був радником Анатолія Близнюка, коли той займав посаду міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ. Зараз Броневський балотується до Харківської міськради за списком партії «Солідарність» першим номером якої є губернатор Ігор Райнін – ставленик голови Адміністрації президента Бориса Ложкіна.

Крім того, за списком «Солідарності» балотується й віце-губернатор Євгеній Шахненко, який курирує тендери Департамента капітального будівництва ОДА.

Цікаво, що раніше серед співзасновників «Техекс-газ» були Владислава Гусліста і Ольга Бойко. Вони відомі як засновники декількох обслуговуючих кооперативів, які безкоштовно отримували землю від Харківської міськради. Зокрема, Гусліста є серед засновників ОК «Житлово-будівельний кооператив «Орбіта-сервіс», який у 2008 році створили люди з оточення Авакова та Кернеса – Ігор Котвицький (народний депутат, фракція «Народний фронт»), Марина Єпішина (топ-менеджер АТ «Інвестор»).Галина Давидова (співзасновник «Паркінг +») та Ганна Давидова.

За 2014-2015 роки ТОВ «Техекс-газ» виграло тендерів у Департамента капітального будівництва ХОДА на суму 28,93 млн грн. Крім того, підприємство отримало підряди у ХОДА на заміну котлів, інформації про які немає у ВДЗ.

Конкурентами ТОВ «Техекс-газ» під час проведення тендеру були ТОВ «Компанія «Стройстиль», ТОВ «Спецвогнеізоляція», ТОВ «УкрспецСервіс», ТОВ «Альтернатива-Т».

Організатори торгів відхили дешевшу майже на 3 млн грн. пропозицію ТОВ «УкрспецСервіса» Віктора та Світлани Козлових через відсутність техзавдання, інформації про субпідрядні організації та довідки в довільній формі, що фірма не зареєстрована в офшорі.

У інших учасників торгів пропозицію були дорожчими на переможця.

ТОВ «Компанія «Стройстиль» записана на Юрія Рарога й в даний час фігурує у кількох кримінальних провадженнях, пов’язанних з розкраданням бюджетних коштів шляхом завищення об’ємов виконаних робіт. ТОВ «Спецвогнеізоляція» записана на Андрія Гонтаренка, Ігора Анікіна та Оксану Лимаренко.ТОВ «Альтернатива-Т» зареєстрована у Дніпропетровську й записана на Катерину Доценко.