Департамент комунального господарства Харківської міськради 22 липня перерахував ТОВ «Енергосервіс ПМК» 719 тис. грн. за ремонтні роботи.

Про це стало відомо з Офіційного порталу публічних коштів «Є-Дата».

Приватники отримали гроші за додаткові роботи у сквері «Перемоги» згідно угоди, яка була підписана 5 липня 2016 року.

Сквер знаходиться в центрі міста навпроти оперного театру. На його території розташований один з символів Харкова – фонтан «Дзеркальний струмінь», а також нещодавно побудована церква святих Жон-Мироносиць.

Перед виборами міського голови у 2010 році вже проводився капітальний ремонт цього скверу. За даними харківських ЗМІ, був відремонтований і пофарбований фонтан-альтанка, укладено понад 8,6 тис. кв. м тротуарної плитки «старе місто», замінені бетонний поребрик і бордюри, відремонтовано ступені, проведена чистка граніту, встановлені 65 паркових лавок, 90 урн для сміття. На це все витратили 5,53 млн. грн.

Минулого року Департамент провів ще один тендер на нову реконструкцію. Вартість робіт склала 6,78 млн. грн. переможцем торгів також було ТОВ «Енергосервіс-ПМК».

В 2016 році ТОВ «Ароф» за 46 тис. грн. розробила коригування проектної документації, після чого приватникам докинули ще 700 тис. грн.

Фірму «Енергосервіс ПМК» заснувала Світлана Косінова. Вона ж разом зі своїм сином Станіславом Косіновим заснувала ТОВ «Енергосервіс», яке в жовтні 2011 отримало підряд від Харківської міськради на реконструкцію освітлення майдану Свободи за 15 млн грн.

Згодом «Енергосервіс ПМК» перереєстрували на Катерину Спіцина, а директором став Станіслав Фролов. Катерина Спіцина відома, як бухгалтер ТОВ «Харківський завод будівельних матералів «Астор». Серед бенефіціарів цього підприємства також є Світлана Косінова. Крім того, бенефіціаром є й дружина Станіслава Косінова – Оксана Тацій.

Станіслав Косінов є депутатом Харківської міської ради від партії «Відродження». Крім того, нещодавно він був призначений в.о. першого заступника державної аудиторської служби.

energoservis-pmk 1a6fe

zavod-astor 39c72

dzerkal strumin c0afd