Заступник начальника Департаменту економіки та комунального майна Харківської міськради Яків Мусієнко у декларації за 2014 рік приховав свій приватний бізнес – ТОВ «Теплосервіс» і ТОВ «Пульс-Україна».

Компанія «Теплосервіс» займається наданням комунальних послуг з опалення, постачання гарячої води та кондиційованого повітря. З 2012 року вона регулярно виграє тендери бюджетних навчальних закладів на надання вказаних послуг. Загалом за цей час фірма отримала підрядів на суму 14,6 млн грн.

Співвласником цієї компанії Мусієнко став у 2009 р., наразі він має частку в 5%, основними ж власниками компанії є ТОВ «Дівайс» Марини Яременко і ТОВ «М-Арт», що належить Євгенію Ліберману. Останній також є співвласником ТОВ «Теплопостачання» разом з Юзефом Броневським – екс-радником Анатолія Близнюка на посаді міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ (до 2012 р.). Це ж «Теплопостачання» Мусієнко очолював у якості директора в 2005-2007р.р.

Компанія «Пульс-Україна» спеціалізується на будівництві магістральних трубопроводів, ліній зв’язку та енергопостачання. ЇЇ співвласником Мусієнко є з 2012 р., утримуючи в статутному капіталі частку в 23%.

Чиновник Кернеса ховає бізнес, з яким виграв комунальних тендерів на 15 мільйонівЧиновник Кернеса ховає бізнес, з яким виграв комунальних тендерів на 15 мільйонів

 

Інформацію про володіння часткою у фірмах Мусієнко мав зазначити у своїй декларації за 2014 р., однак у відповідній графі стоять прочерки.

Нагадаємо, у 2014 р. було прийнято новий закон «Про запобігання корупції». Згідно з ним при подачі декларації забороняється надавати інформацію «несвоєчасно, недостовірну чи не в повному обсязі». Форму подачі декларації регламентує старий закон «Про засади запобігання і протидії корупції», котрий досі лишається чинним в частині про фінансовий контроль. Згідно з затвердженою формою, декларант зобов’язаний подати інформацію про розмір внесків до статутного капіталу товариства, підприємства або організації.

Чиновник Кернеса ховає бізнес, з яким виграв комунальних тендерів на 15 мільйонів Чиновник Кернеса ховає бізнес, з яким виграв комунальних тендерів на 15 мільйонів

 

Згідно з декларацією, за 2014 рік Мусієнко заробив майже 700 тис грн., а його дружина Вікторія Казакова – 597 тис грн., тобто загалом 1,3 млн грн. З цієї суми зарплатня склала лише 154 тис грн., решту грошей подружжя отримало від продажу невказаного майна.

Declaration3

Разом з тим, минулого року Яків Мусієнко і його дружина придбали два нових позашляховики – BMW X5 та BMW X3, обидва 2014 р. випуску. Вартість автівки Мусієнка – 847 тис грн., вартість автомобіля дружини в декларації не вказана.

Чиновник Кернеса ховає бізнес, з яким виграв комунальних тендерів на 15 мільйонів Чиновник Кернеса ховає бізнес, з яким виграв комунальних тендерів на 15 мільйонів

 

Чиновник Кернеса ховає бізнес, з яким виграв комунальних тендерів на 15 мільйонів Чиновник Кернеса ховає бізнес, з яким виграв комунальних тендерів на 15 мільйонів

 

Окрім того Мусієнко з дружиною мають пів гектара землі, будинок на 198 кв.м, дві квартири на 61 і 67 кв.м. та гараж на 35 кв. метрів.

Чиновник Кернеса ховає бізнес, з яким виграв комунальних тендерів на 15 мільйонів Чиновник Кернеса ховає бізнес, з яким виграв комунальних тендерів на 15 мільйонів

 

До своєї роботи в Харківський обладміністрації Яків Мусієнко працював у низці фірм, зокрема очолював страхове ТОВ «Салюс» (1993 -2003), будівельне ВАТ «Пульс» (2002-2009, в середині 2000-х також був співвласником), торгівельне ЗАТ «Єдність» (з 2006, наразі в стані ліквідації).

Дружина Мусієнка Вікторія Казакова – депутат Харківської облради, обиралася від Партії Регіонів, до того – замголови Харківської облради при голові Сергієві Чернову. Декларації депутатів облради на сайті ОДА не опубліковані.

Син Якова Мусієнка Денис працюваву комунальному підприємстві «Виробничо-технологічне підприємство «Вода» (обслуговування систем водопостачання, наразі у стані припинення).