Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов отримав 10,5 млн. грн. дивідендів. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру декларацій.

У повідомленні про зміни до матеріального стану Терехов вказав, що отримав дивіденди від КУА «Фінекс-Капітал» (ПАЙОВИЙ ЗАКРИТИЙ НЕДИВЕРСИФІКОВАНИЙ ВЕНЧУРНИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ФОНД «ГЕНУЯ»).

Ці дивіденди Терехов отримав вже за півроку.

Нагадаємо, що Ігор Терехов наприкінці листопада 2017 року взяв в борг 15 млн. грн.

Гроші Терехов взяв в борг у Лади Крімерман, яка раніше була одним з засновників КУА «Фінекс-капітал», яка щорічно платить дивіденди меру Харкова Геннадію Кернесу.

Саме інвестиційні сертифікати КУА «Фінекс-капітал» Терехов й придбав на взяті у борг кошти.

Виходить, що доходність цих сертифікатів понад 100 % за рік.

КУА «Фінекс-капітал» управляє фірмами, які активно заробляють «на бюджеті» в Харкові. Наприклад, ТОВ «ДБК «Уровень», яке отримує підряди на ремонт доріг, або будівництво коштовної велодоріжки.

Ще нещодавно ТОВ «КУА «Фінекс-капітал» було серед засновників ТОВ «ФК «Платіжний центр», яка буде реалізовувати проект «єдиного квитка» у Харкові.

ТОВ «Компанія з управління активами «Фінекс-Капітал» також є співвласником ТОВ «Фірма «Асканіо» (фірма володіла до недавнього часу будівлею, в якій розташований ресторан «Нікас») та співвласником ТОВ «Фірма «Діана».

ТОВ «Фірма «Діана» володіє Сумським ринком. До недавнього часу співвласником ТОВ «Фірма «Діана» був Данііл Прівалов, син Геннадія Кернеса. Зараз співвласниками ТОВ «Фірма «Діана» залишаються Ольга Солоп, Олександр Коровкін, люди з найближчого бізнес-оточення Геннадія Кернеса.

Також нагадаємо, що КУА «Фінекс-капітал» була засновником ТОВ «Інвестиційна компанія «Лусон», яке контролює ряд ринків міста. Зараз засновником цієї фірми є екс –дружина Терехова – Олена Винник.