Заступник голови Харківської облради Володимир Скоробагач (фракція «Відродження») не вказав у своїй декларації словацьку фірму GRANDPERSONA, s. r. o.

За даними торгового реєстру Словаччини, Володимир Скоробагач в 2016 році став керівником фірми GRANDPERSONA, s. r. o.. Проте в декларації він не вказав цю фірму, а також не вказав доходи отримані в Словаччині.

Засновниками фірми вказані Олег Бровін (відомий ресторатор), Віталій Бровін, Михайло, Єфремов, Сергій Харченко, Олег Романовський.

Бровіни є партнерами Ігора Коломойського по ТОВ «Гранд Персона – Буковель».

Крім того, депутат не вказав у декларації приміщення у Великій Британії, у якому мешкала його донька Марія Скоробагач у 2016 році.

Справа в тому, за даними ЗМІ, Марія Скоробагач вчиться у Лондоні, але де мешкає та розходи на помешкання не вказані.

Нагадаємо, що заступник голови Харківської облради Володимир Скоробагач заповнив щорічну електронну декларацію за 2016 р., згідно з якою у нього немає власного житла, але він володіє земельною ділянкою в Харківській області (5 тис 235 кв.м), свідчить його електронна декларація майна і доходів за 2016 рік.

При цьому у нього є право реєстрації місця проживання в харківській квартирі (69,2 кв. м.), що належить Лілії Скоробагач, і право користуватися її житловим будинком (374,5 кв. м.) і двома земельними ділянками (2 тис. кв. м, 1 тис.790 кв.м) у Козині.

Його дружина, Вікторія Борисова володіє земельною ділянкою 2 га і 50% нежитлового приміщення (372,6 кв. м.) у Харкові, а дочці Марії Скоробагач належали нежитловий будинок (1 тис.465кв.м), нежитлові приміщення у Харкові (109,8 кв. м., 98,4 кв. м., 921,10 кв. м. Останні приміщення й подарила донька батькові)

В. Скоробагач задекларував 8 годинників (зокрема Patek Philippe, Ulysse Nardin, Parmigiani), що належать йому, 2 Rolex'а і Hublot дочки і 3 годинники дружини (Rolex, Chopard, Harry Winston), її ювелірні прикраси, 2 сумки (Hermes Kelly), 3 хутряні шуби та дублянку. В е-декларації заступник голови Харківської облради вказав також два комплекти меблів для дому і для офісу) і три телевізори.

Згідно з декларацією дружина В. Скоробагача володіє PORSCHE CAYENNE S (2011р.в.), а донька – гідроциклом Sea Doo BRP RXP-X 260 RS B/VR 14 (2014р.в.).

В. Борисова виступає бенефіціаром ТОВ «Лалсат Інтернаціональ Україна» і ТОВ «Містер Стейк».