Неважко зрозуміти, що люди, які пережили війну вже стали іншими. Славгородці своїми очима побачили, який він – «русский мир» тому роблять для миру справжнього все, що тільки можливо. Колись у Слов’янську було багато обдурених, які повелися на пропаганду місцевих сепаратистів та російських окупантів. Так рік тому було майже всюди на південному сході України. Небагатьох прибічників України і миру в ній чутно було доволі слабо. Натовп волав: «Россия!» і ніякі розумні доводи не працювали.

Часи змінилися. Люди побачили війну на власні очі, вони її відчули у себе вдома. Тому зараз у Слов’янську нечасто можна почути сепаратистів. Зате часто можна побачити волонтерів, які зараз працюють, не покладаючи рук. Їх турбує буквально все, чим можна допомогти армії і Нацгвардії. Жоден блок-пост, жодна частина не залишається без уваги. Всім військовим слов’янські волонтери привозять їжу, одяг, взуття – все, що тільки потрібно. А особливо – те, що буде для бійців святом – наприклад, дитячі малюнки. А зараз славгородці готуються до Великодня, вони будуть поздоровляти бійців всім, до чого ми звикли у цивільному житті. Тому у волонтерів зараз багато роботи.

 

Як волонтери робили свято для бійців

 

Ганна Авдиянц розповіла, що акція з розпису яєць – це підтримка ініціативи Марини Данилової, яка допомагає армії. До цієї акції долучилась молодь з громадської організації «ГУРТОМ СЛОВ’ЯНСЬК» і майстрині міста Слов’янська.

- Чому ви вирішили розмальовувати яйця?

По-перше, ідуть свята і ми дуже хочемо віддячити, хоч трішечки, зробити приємне воїнам, які забезпечують спокій в нашому місті, спокій в нашій країні. Вони дають можливість саме мені, моїй сім’ї жити в своїй квартирі, в своєму місті, щоб дитина моя ходила в дитячий садок і ми спали спокійно. Ми долучилися до цієї акції, щоб якусь краплину свого серця, своєї душі вкласти в ці писанки і віддячити таким чином солдатам.

Як волонтери робили свято для бійців

Як волонтери робили свято для бійців

Як волонтери робили свято для бійців

Як волонтери робили свято для бійців

Як волонтери робили свято для бійців

Як волонтери робили свято для бійців

Як волонтери робили свято для бійців

- Куди ви їх повезете, кому будете роздавати?

На блок-пости.

- Якою технологією ви користуєтесь? Це, мабуть важко?

- Так, це важко. Це дуже кропітка робота. Використовується розпис воском. Яйце спочатку оброблюється оцтом, потім наноситься одна фарба, наноситься малюнок, потім воском промальовується цей малюнок – і в другу фарбу. А потім над свічкою знімається цей віск і натирається яйце до готового вигляду.


- Скільки ви сподіваєтесь зробити?

- На цю годину нам привезли 150 яєць і ще підвезуть, не знаємо скільки. Будемо працювати – скільки зможемо, стільки встигнемо.

Як волонтери робили свято для бійців

- Чому для вас це важливо, чому ви цим займаєтесь? – питаємо ми в гарнесенької дівчини Капиталини з «ГУРТОМ СЛОВ’ЯНСЬК»

- Ми пережили війну, дуже важкі часи. Ми дуже вдячні хлопцям, ми не знаємо як їм віддячити. Хоча б це, можливо підніме їм настрій, дасть радість. У військових повинен бути тил і цей тил – ми.

Як волонтери робили свято для бійців

«ГУРТОМ СЛОВ’ЯНСЬК» - громадська організація, тут зібралися ті, хто за Україну. Зібралися після війни і вирішили, що ми будемо тут підтримувати Україну. Ми бажаємо жити в Україні – розповідає Капіталіна.

Як волонтери робили свято для бійців

Таке поздоровлення буде приємним для солдат. А їх у Слов’янську багато – місто оточене блок-постами, на яких несуть службу бійці Нацгвардіїї. Та й військових тут також вистачає. Тобто, багато тих, кому волонтери найближчими днями сподіваються зробити приємне. Щоб вони пам’ятали, кого саме вони захищають.