Офіційно за проведення ярмарок на головній площі міста бюджет не отримує жодної копійки.

Так, вам не здалося. Ми спочатку теж не повірили, що міська влада втратила можливість додаткових надходжень коштів до бюджету міста. Всі вже звикли до гасла «На благо города и всех харьковчан».

І тим більше є дивним, що всі ярмарки у місті не приносять бюджету жодної копійки. Бюджету міста Харкова.

Чому так?

20 грудня 2017 року Харківська міськрада проголосувала за Положення про організацію та проведення ярмарків у місті Харкові. Плата за користування земельною ділянкою, на якій проводиться ярмарковий захід, даним Положенням не передбачена.

Департамент адміністративних послуг та споживчого ринку укладає договори з ФОПами на проведення ярмарок на земельних ділянках комунальної власності. Але, ці приватні підприємці не сплачують жодної копійки в бюджет міста.

До ХАЦу звертались та писали люди про те, що для участі в новорічному ярмарку на площі Свободи беруть «в чорну» з 1 торгового павільйону по 34 тисячі гривень за 1 місяць.

За час дії Положення – на майдані Свободи відбулися:

- Новорічний ярмарок з 15 грудня 2017 року по 22 січня 2018 року;

- Масляний ярмарок з 10 по 18 лютого (ФОП Іванов В.С.) – 30 наметів;

- Ярмарок на Великдень з 14 березня по 6 квітня (ФОП Каткова О.О.) – не менше 30 наметів;

- Ярмарок в рамках спортивного іміджевого заходу «Технічні види спорту» з 4 по 6 травня (ФОП Зоркін О.В.) – 10 наметів;

- Ярмарок у сквері на майдані Свободи з 4 по 20 травня (ФОП Каткова О.О.) – 42 учасника/намети.

За тим же положенням збирались для ФОП Камянська А.О. надати територію Молодіжного парку для проведення там сезонного ярмарку «Літопарк» з 26 травня по 31 жовтня. Але, із-за великого суспільного резонансу – договір було розірвано. «Літопарк» переїхав до Парку Горького.

Директором Департаменту адміністративних послуг та споживчого ринку є Вікторія Китайгородська, людина з оточення депутата Харківської міськради та голови Адміністрації Холодногірського району Максима Мусєєва.