Департамент капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації 11 вересня уклав угоду з ПП «Донком» щодо будівництва водогону в місті Ізюм вартістю 75,37 млн грн.Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Роботи планується виконати у 2015-2016 роках. Зокрема, підрядник повинен зробити реконструкцію водогону від водопровідної насосної станції 2-го підйому Букинського водозабору до контррезервуарів, розташованих на вул. Аеродромній.

Згідно ДКТ, планується укласти 19 км трубопроводів з підключенням їх до резервуарів, зробити технічне переоснащення водонапорної станції, встановити вузол обліку питної води та ін.

Разом з тим, весною в Харківській ОДА оцінювали довжину водогону в 15км.

Раніше віце-губернатор Євген Шахненко повідомляв, що цей водогін забезпечує питною водою 40% мешканців Ізюму. Харківська ОДА планувала, що в 2015 році фінансування з реконструкції водогону складе 35 млн грн. Ці гроші будуть спрямовані на заміну самої аварійної частини водогону довжиною 4,2 км.

Також у торгах прийняли участь ТОВ «Мост Девелопмент» Дмитра Бондарця і Сергія Поспєлова, ТОВ «Південтранстехмонтаж» Ніни Воронкової і Віталія Шибаєва, ТОВ «Нове будівництво та реконструкція» Володимира Бондара.

Переможеть торгів ПП «Донком» належить Ігору Білецькому, директором підприємства є Вадим Голубенко.

Згідно даних ВДЗ, ПП «Донком» с 2008 рок отримала замовлень на 456,27 млн. грн. Левова частина цих замовлень була отримана від АК «Харківобленерго». У 2013 році «Донком» виграв тендер на будівництво водопроводу в Новомосковську. Тоді тендерний комітет допустив до участі в торгах фірму «Техекс-Буд», власником якої також був Білецький.