Частина земель, які знаходяться на обліку у КП «Флора-Сервіс», опинилася у приватній власності, зокрема, у людей близьких до мера Харкова Геннадія Кернеса.

Про це стало відомо «Харківському антикорупційному центрі» з кадастрової карти.

Всі земельні ділянки були нарізані по 2 га.

Серед власників цих земельних ділянок є Вікторія Борисова – дружина заступника голови обласної ради Володимира Скоробагача.

Поряд знаходиться ділянка Оксани Дем’яненко, яка працювала директором ПП «Сєнтябрь». Зараз ця фірма записана на екс-депутата міськради Євгена Гуткова. ПП «Сєнтябрь» знаходиться за тією ж адресою, що й фірми з оточення екс-прокурора області Василя Сінчука, зокрема, «Констракшн Груп Інтернешнл».

Ще поряд активні учасники «кооперативної схеми: Олена Чернова, Євгеній Лейкін, Оксана Свидло.

Також 2 га землі має й Світлана Федосєєва. Людина з таким ПІБ відома, як директор КЗ «Харківський обласний палац дитячої та юнацької творчості».

Ще 2 га є у Юрія Грушева. Його ПІБ повністю співпадає з помічником нардепа Євгена Мураєва.

Власника ще однієї ділянки Руслана Будника називали у «Мережі» водієм екс-заступника Харківського міського голови, яка курирувала земельні питання, Тетяни Овінникової.

Ще один примітний власник – це Емілія Михайлова – мати депутата Харківської міськради, голови профільної «земельної» комісії Габріеля Михайлова.

Не обійшлося й без Галини Давидової, яка була відома, як співзавсновник ТОВ «Паркінг+». Ця фірма є головним підрядником на ремонтах харківських доріг.

Галина Давидова також була відома тим, що разом з Ольгою Солоп була співзасновницею Обслуговуючого кооперативу “ЖБК “Триумф”, який безкоштовно одержав у власність земельну ділянку площею 1,68 га по пров. Тульському.

Це саме та ділянка в Лісопарку на якій знаходиться резиденція народного депутата від «Опозиційного блоку» Михайла Добкіна. Саме цю резиденцію нещодавно пікетували активісти Цивільного корпусу “Азов”. До речі, в 2011 році власниками Обслуговуючого кооперативу “ЖБК “Триумф” стали Алла Добкіна (матір Михайла Добкіна), а також - Микола і Анастасія Боженки. Дівоче прізвище дружини Добкіна Аліни - саме Боженко.

Ще однією близькою до мера людиною є Віталій Печура.

Цікаво, що його дружина працює начальником управління праці в міськраді. Й ось вони стали власниками непоганої землі.

Крім того, з оточення Кернеса власниками землі виявилися Ольга Солоп, Андрій Челобітчиков,

Ще ряд ділянок записані на людей, яких, навіть, Google не знає.

Цікаво, що вся ця земля й досі обліковується у обласному комунальному підприємстві і на неї є державний акт на право користування землею, однак, це не завадило роздати її через міськраду близьким людям.

Нагадаємо, що нещодавно на цій ділянці почалася вирубка дерев. В цих подіях фігурував заступник голови Харківської облради Володимир Скоробагач. Більше того, він входив й до комісії облради, яка розглядала заяву ліквідатора КП.

Також нагадаємо, що ліквідатор обласного КП «Флора-Сервіс» Рустам Мухітдінов заявив, що на землях підприємства з’явилася невідома техніка, яка знищила 27 дерев.