Управління з будівництва, ремонту та реконструкції Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міськради 22 серпня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Паркінг+» щодо ремонту частини Московського проспекту вартістю 89,67 млн грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Роботи мають бути виконані до кінця грудня 2017 року. За цей час планується виконати реконструкцію ділянки від просп.5—річчя СРСР (теп. Льва Ландау) до просп. Маршала Жукова (теп. пр. Петра Григоренко). Заплановано відремонтувати 36324 кв м проїжджої частини та тротуар площею 12 386 кв м.

Проектним рішенням також передбачене розширення Московського проспекту за рахунок знесення зелених насаджень. Також буде оновлення покриття проїжджої частини, нанесено нові розмітки, реконструйовано освітлення та контактна мережа тролейбусу, а ще будуть проведені роботи з улаштування дощової каналізації та асфальтуванні тротуарів.

Загалом, довжина реконструюваної ділянки за цією угодою складає 1 км.

Раніше Департамент уклав низку угод з «Паркінг+» на реконструкцію інших ділянок Московського проспекту, тоді вартість ремонту 1 км складала 40-60 млн грн.

Також подорожчала вартість одного квадратного метру За раніше укладеною угодою 1 кв м полотна на ділянці від просп. Маршала Жукова до вул. Харківських Дивізій коштував 1239 грн., а на згаданій ділянці від просп. 50-річчя СРСР (теп. Льва Ландау) до просп. Маршала Жукова вже 1841 грн. При цьому, характеристика та обсяги робіт на ділянках дуже сході.

Єдиним конкурентом переможця було ТОВ «Вега-Буд», чия пропозиція була дорожчою.

ТОВ «Вега-Буд» зареєстровано на Сергія Колесника, який з 2005 року є директором фірми. До липня 2012 року власниками «Вега-Буд» були Ганжа Оксана Віталіїївна і Золотарьова Лілія Михайлівна. На Сергія Колесника також записана частка у ТДВ «Спецбуд-3», яким керує депутат Харківської міськради від партії «Відродження» Віталій Ганжа. Депутатом міськради від «Відродження» також є й директор Департаменту будівництва та шляхового господарства Володимир Чумаков.

Саме Чумаков до свого призначення керівником Департаменту в 2010 році був директором та співзасновником »Паркінг+». Згодом засновники фірми змінювались і у травні 2016 року її переписали на гонконгівську компанію «Драгон Інвестмент Девелопмент Лімітед». Бенефіціаром «Паркінг +» тепер вказано громадянина Малайзії Тан Джин Лі, який мешкає у Швейцарії.

Всього цього року ТОВ «Паркінг +» виграло тендерів у Харківської міськради на суму 637,07 млн грн. Крім того, за даними «Харківського антикорупційного центру», без проведення торгів це підприємство отримувало кошти як від департаменту Чумакова, так й від комунальних підприємств.

За 2015-2016 роки Управління з будівництва, ремонту та реконструкції Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міськради провело тендерів на реконструкцію Московського проспекту на суму 439,26 млн грн. всі тендери виграло ТОВ «Паркінг+»