Департамент житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації 9 листопада за результатами тендеру уклав угоду з «Констракшн груп інтернешнл» щодо водопостачання села Дар-Надежда у Сахновщанському районі вартістю 4,29 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Плануються земельні роботи, будівництво бетонних та залізобетонних конструкцій, буріння пошукової скважини, встановлення насосного обладнання, монтаж водонапорної башти, прокладання водопроводу, монтаж вентиляції та електрообладнання, встановлення огорожі та інше.

Роботи мають бути виконані до кінця року.

ТОВ «Констракшн груп інтернешнл» належить Ігорю Морусу, підписантом є Олександр Зайцев.

Єдиним конкурентом переможця на тендері було ТОВ «Лорем плюс» Людмили Шабанової. Їх пропозиція була на 3,3 % дорожчою. При державній реєстрації фірма вказала телефонний номер +380577140182. Водночас цей же номер належить ТОВ «Констракшн груп інтернешнл» – це вказано на офіційному сайті фірми.

Директором ТОВ «Лорем плюс» є Станіслав Можевітін. Він був відомий як один з засновників житлово-будівельного кооперативу «Улітка». Його партнерами у цьому кооперативі були син власника «Констракшн груп інтернешнл» Денис Морус та син прокурора АР Крим та колишнього прокурора Харківської області Василя Синчука – Олександр Синчук, який раніше також був серед співзасновників «Констракшн груп інтернешнл».

У вересні ці дві фірми вже розіграли між собою тендер на будівництво учбово-лабораторного корпусу в ХНУ ім. Каразіна. Результати торгів були відмінені.

Минулого тижня Департамент ЖКГ та розвитку ХОДА уклав з ТОВ «Констракшн груп інтернешнл» договір на будівництво каналізаційного колектору. Єдиним конкурентом під час торгів тоді також було ТОВ «Лорем плюс».

Взагалі цього року ТОВ «Констракшн інтернешнл груп» за результатами торгів підпписало договорів на суму 20,13 млн. грн.