Виконавчий комітет Харківської міськради 29 серпня вирішив підвищити вартість тарифів на ритуальні послуги, які надає комунальне підприємство «Ритуал». Про це написав »Харківський антикорупційний центр з посиланням на повідомлення КП «Харьковские известия».

З вересня 2018 року поховання влітку однієї померлої людини у труні довжиною понад 1,5 метрів обійдеться в 1248 грн., а взимку дорожче – 2287 грн. Вартість поховання підвищилось на 72%.

Серед послуг на поховання: оформлення договору­ замовлення на організацію і проведення поховання, оформлення свідоцтва про поховання та копання могили ручним способом.

Також з вересня 2018 року підвищилась і вартість кремації тіл. Влітку кремації тіла померлого та поховання урни з прахом в могилу обійдеться в 1272 грн., взимку в 1598 грн. Кремація тіла померлого та поховання урни з прахом у колумбарну нішу обійдеться в 1308 грн. Підвищення відбулось на 40-50%.

Директором КП «Ритуал» є Євгеній Журавльов. Журавльов є близьким другом Харківського міського голови Геннадія Кернеса. За даними ЗМІ, саме з Журавльовим Кернес відпочивав цього року в Італії.

Від «Наших грошей»:

Як повідомляли »Наші гроші» з посиланням на дані Антимонопольного комітету України, в Харкові та в Харківській області встановлено 7 фактів розміщення ритуальних служб в моргах, чотири з яких стосується комунального підприємства «Ритуал». При цьому частка КП «Ритуал» на ринку Харкова у 2016 складала 96%.

Повідомлялося також, що після того, як Журавльов очолив підприємство кілька років тому, приватних «ритуальників» перестали пускати на кладовища та територію крематорію.