Департамент житлового господарства Харківської міськради 10 лютого за результатами тендеру уклав угоду з торгівельно-виробничим приватним підприємством «Ресурс» на вирубку дерев на суму 0,49 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Планується вирубка сухих та аварійних дерев, розташованих на прибудинковій території житлово-будівельних та житлово-будівельних кооперативів, а також об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Загальна обсяг вирубки складе 595 куб м., вартість робіт– 840 грн./куб м.

Роботи мають бути виконані до кінця року.

Ціни на роботу є дуже завищеним, адже, для порівняння, у Рівному місцеві комунальники у грудні 2015 року за результатами торгів замовили вирубку дерев за ціною 445 грн./куб м.

Власником і директором фірми «Ресурс» є Ігор Тарновецький з села Солоницівка Харківської області. Фірма почала вигравати тендери з 2010 року і за цей час отримала замовлень на 29,30 млн грн. Більшу частину цих коштів склали підряди Департаментів мерії та комунальних підприємствах.

Єдиним конкурентом переможця на торгах було ТОВ «Харків-Іва», яке пропонувало виконати роботи за 0,54 млн грн. Компанія записана на росіянина Вадима Олександрова, директором є Олена Гусєва.

У лютому 2015 року харківська мерія замовила послуги з вирубки дерев торгівельно-виробничому приватному підприємству «Ресурс» Ігора Тарновецького. Сума договору тоді складала 3,97 млн грн., термін дії – півроку.

Вже цього місяця департамент провів торги на вирубки дерев на території біля будинків комунальної власності. Перемогу отримало ПП «Престиж Буд Сервіс». Вартість робіт також склала 840 грн./куб м.