Управління з будівництва, ремонту та реконструкції Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міськради в кінці червня за результатами тендерів уклало угоди з ТОВ «Паркінг +» щодо ремонту частини Московського проспекту загальною вартістю 156,55 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Реконструкція просп. Московського від вул. Роганської до вул. П’ятихатської коштуватиме 80,97 млн. грн. Площа проїжджої частини складає 38571 кв.м., площа тротуару – 7707,45 кв.м. Вартість нового полотна на цій ділянки в середньому, як дорожнього, так й тротуару, складе 1750 грн./кв м.

Реконструкція просп. Московського від вул. Дванадцятого Квітня до вул. Роганської коштуватиме 75,57 млн. грн. Довжина дороги складає 863 м, а ширина – 11,72х2 м. Тобто, вартість реконструкції одного квадратного метра полотна складе 3735,89 грн.

Під час проведення робіт планується видалити дерева, винести кабельні мережі, відремонтувати тротуари, покласти бетонні конструкції . Також заплановано улаштування двох шарів асфальту та встановлення контактної мережі тролейбусу, розмітки та нових світлофорів.

Роботи мають бути виконані до кінця 2017 року

Єдиним конкурентом переможців під час перших торгів було ТОВ «ДБК «Уровень», пропозиція якого була дорожчою. Це підприємство заснували депутат Харківської міськради від партії «Відродження» Валерій Пєвнєв та компанія з управління активами «Фінекс-капітал» Ігоря Когута та Лади Крімерман. Останні також є серед засновників ТОВ «Фірма «Діана», яка володіє Сумським ринком у Харкові. В минулому році серед засновників «Діани» був син мера Харкова Геннадія Кернеса Даніїл Прівалов.

Директором та співзасновником «Паркінг+» до початку 2010 року був Володимир Чумаков, якого у травні того ж року призначили головою Департаменту будівництва та шляхового міськради, котрий він очолює і понині. Згодом засновники змінювались і у травні 2016 року фірму переписали на гонконгську компанію «Драгон Інвестмент Девелопмент Лімітед». Бенефіціаром «Паркінг +» тепер вказано громадянина Малайзії Тан Джин Лі, який мешкає у Швейцарії. Крім того, серед засновників є партнер дружини Чумакова – Вячеслав Блінкін та Галина Давидова. Остання разом з ТОВ КУА «Фінекс-капітал» заснували ТОВ фірма «Асканіо». Ця фірма володіє будівлею ресторану «Нікос», яким керує Вікторія Морозова. Вона відома також як директор готелю «Національ» – резиденції Генадія Кернеса.

А конкурентом ТОВ «Паркінг +» під час других торгів було ТОВ «Промтехбудінвест». Засновниками фірми є Віталый іваненко та Сергій Лужанський.

За 2014-2016 роки у Харкові провели тендерів на реконструкцію різних ділянок Московського проспекту на суму 349,59 млн грн. У всіх тендерах перемогу одержало ТОВ «Паркінг +».