Господарський суд Харківської області зобов’язав ТОВ «Федерація боксу та кікбоксінгу» звільнити землі площею 80.3 га у селищі Безлюдівка з приведенням їх до первісного стану шляхом знесення самовільно побудованих будівель.

Про це стало відомо з рішення суду.

У 2016 році представники місцевої прокуратури звернулися до суду щодо використання і самовільного зайняття ТОВ « Федерація боксу і кікбоксінгу» земель на території Васищівського лісництва за відсутністю дозвільних документів. Мова йде про ділянки загальною площею 80,3 га, у тому числі води 70,3 га, інших угідь (пісків) 10,0 га.

Судом було встановлено, що вказані дії відповідача завдають шкоди інтересам держави, а приміщення, серед яких будинки відпочинку, кафе, шашлична та лазня, побудовані самовільно, не введені в експлуатацію та розташовані на земельній ділянці, що перебуває в постійному користуванні ДП «Жовтневе лісове господарство».

Представники ТОВ «Федерація боксу та кікбоксінгу» подали апеляційну скаргу, не погодившись із рішенням суду. В обґрунтування своєї позиції приватники зазначили, що у них не було жодного передбаченого договором оренди чи чинним законодавством України обмеження або заборони для здійснення спірного будівництва.

Доводи, викладені в апеляційній скарзі, не знайшли свого підтвердження. Тож суд постановив, що самовільно зайняті земельні ділянки наразі підлягають поверненню державі та звільненню від самовільно побудованих конструкцій.

За даними прес-служби прокуратури Харківської області, на даний час, кілька споруд вже прибрали з цієї земельної ділянки.

ТОВ «Федерація боксу та кікбоксингу» записане на Дмитра Сторожева, Артура Степаньяна та Тетяну Картуманову. Керівником вказаний Олег Завгородній.

Сторожев очолював Чугуївську райспоживспілку, Степаньян – підприємець, який володіє ТОВ «Міраж», а Тетяна Каратуманова – дружина депутата облради від «Опозиційного Блоку» Олега Каратуманова.

Нагадаємо, що саме ця фірма збирала гроші з мешканців Харківщини за проїзд до води.