Суд вирішив стягнути з ДП «Харківський бронетанковий завод» заборгованості у сумі 20 млн. грн. на користь ТОВ «Делюкс ЛТД».

Про це стало відомо з рішення Господарського суду Харківської області.

Суд встановив, що 29 травня 2015 року між ТОВ «Делюкс ЛТД» та держпідприємством був укладений договір поставки вузлів та агрегатів в тому числі оптика для БТОТ. Сума договору складала 31,73 млн. грн.

За даними суду, товар був поставлений у повному обсязі, але приватники отримали лише 11,73 млн. грн.

Тож суд задовольнив позив ТОВ «Делюкс ЛТД» і постановив стягнути з бронетанкового заводу 20 млн. грн.

Раніше ХАЦ повідомляв, що правоохоронці розслідують справу щодо розкрадання майна бронетанкового заводу.

Правоохоронці вважають, що ДП «Харківський бронетанковий завод» у період з початку 2015 року використовувало фіктивні фірми для виведення коштів. Зокрема, ТОВ «Укртехмед» (з 9 грудня 2015 року знаходиться в стані припинення), ТОВ «Балкантех» (адреса фірми - м.Харків, просп. Науки (Леніна), 36. За цією адресою зареєстровано декілька фірм, які підозрюються у фіктивному підприємництві.) та ТОВ «Делюкс ЛТД» (власник Катерина Золотухіна, мешканка частини Луганської області, яка не контролюється центральними органами влади України).

Адже згідно додатків до податкової декларації з ПДВ ТОВ «Балкантех», ТОВ «Делюкс ЛТД», ТОВ «Укртехмед» продукцію не виробляли та не купували.

Раніше директором та засновником ТОВ «Делюкс ЛТД» була харків’янка Дмітрієва Анастасія Сергіївна. Зараз директором вказана Марина Деркач.