Суд постановив передати на баланс Квартирно-експлуатаційного відділу м. Харкова МО України стрілецько-стендовий комплекс «Залютін Яр», площа якого складає 5,30 га, а вартість – 8,90 млн грн. Відповідне рішення ухвалив Господарський суд Харківської області.

26 лютого 2014 року Харківська міськрада прийняла рішення передати в оренду ФОП земельну ділянку стрілецько-стендового комплексу, яка перебувала на обліку у квартирно-експлуатаційному відділі Міністерства оборони України. Договір оренди було укладено строком на 25 років – до 2039 року.

В 1951 році Харківській КЕЧ району (на даний час Квартирно-експлуатаційний відділ (КЕВ) м. Харкова) було виділено земельну ділянку орієнтовною площею 45 га на західних схилах «Залютіного яру» для використання під стрільбище. З 1991 року це майно було визнано власністю держави Україна. За даними прокуратури, в 2000 році Спортивне товариство військових мисливців та рибалок Східного регіону Збройних Сил України передало земельну ділянку площею 25,46 га разом з будівлями комплексу на баланс КЕЧ. Комплексу «Залютін Яр» було надано статус військового містечка та присвоєно черговий порядковий номер – № 258.

Відомо, що Спортивне товариство військових мисливців та рибалок Східного регіону в 2000 році продало частину стрільбища площею 4,3 га ТОВ «Хантер». Але в 2014 році прокуратура добилася в Вищому господарському суді розірвання цієї угоди.

Тепер прокуратура стверджує, що міськрада не мала права розпоряджатися майном Міноборони, бо не отримувала необхідного для цього дозволу. Суд погодився з доводами прокурора й задовольнив позов.

За даними «Наших грошей», договір оренди стрілецько-стендовго комплексу з Харківською міськрадою уклав ФОП Дема Валерій Іванович, який був також серед засновників ТОВ «Хантер». Дема зареєстрований в Харкові, основний вид його діяльності – здача нерухомості в оренду.

Раніше Дема займав посаду віце-президента ТОВ «СігмаБлейзер Україна», яка контролюється американським інвестиційним фондом «SigmaBleyzer». На виборах в Раду Дема балотувався до Верховної Ради від «Блоку Петра Порошенка» в одномандатному окрузі на Харківщині, але програв Дмитру Добкіну – брату екс-губернатора Харківщини Михайла Добкіна.

Дема разом з харківськими крупними бізнесменами Всеволодом Кожемяко та Сергієм Політучим є засновником благодійного фонду «Мир і порядок», який був створений в травні 2014 року та займається допомогою військовим в зоні АТО та переселенцям з Донбасу.

У серпні 2015 року він разом з екс-губернатором Харківської області Ігорем Балутою, головою Харківської облради Сергієм Черновим, Надзвичайним і Повноважним Послом України в Китайській Народній Республіці Олегом Дьоміним, власником групи компаній «Фактор» Сергієм Політучим та іншими створив Благодійний фонд соціального розвитку.

На місцевих виборах 2015 року у Харкові Дема підтримує «Волонтерську партію України», одним з засновників якої він є.

Після рішення суду своєму Дема у своєму блозі написав, що за судовою справою стоять приватні інтереси співробітників Міноборони. За його словами, військові від землі відмовилися у 1964 році й передали її для потреб міста. У 90-х роках комплекс перебував у занепаді й відновили його члени клубу, які й створили ТОВ «Хантер». В 2008 році до клубу завітали «військові чини», яким подобалося місце поряд з котеджним містечком, і вони запропонували віддати контрольний пакет акцій підприємства. Після відмови приватників почала судова тяганина.