КП «Харківводоканал» 5 липня уклало угоду з ТОВ «Компанія «Трейд-Актив» щодо надання послуг з аналізу існуючої системи інформаційної безпеки вартістю 945 тис. грн.

Про це повідомив Харківський антикорупційний центр з посиланням на систему «Прозорро».

Роботи розбиті на чотири етапи, які мають виконати за два місяці. Після 2-4 етапів фірмі мають перераховувати по 236 тис грн.

Передбачено, що фірма «Трейт-Актив» зробить наступне:

- проаналізує існуючу документацію водоканалу щодо інформбезпеки (1 етап виконується на умові передплати 236 тис грн.),

- перевірить можливість встановлення якогось програмного продукту (2 етап, про придбання самої програми тут не йдеться),

- проведе інтерв’ю з співробітниками водоканалу, які будуть задіяні у процес впровадження інформбезпеки (3 етап),

- сформує загальний звіт (4 етап)

Для цього у Харків на місяць має приїхати делегація з 15 представників фірми, яким визначена зарплатня 6 400 грн/міс і добові 275 грн. Також кошти мають піти на проживання у Харкові в розмірі 310 грн за добу, і на кожного командированого виділяється чотири квитки по 300 грн.

Матеріальними витратами по цій угоді є лише закупівля двох пачок паперу А4, двох папок та картриджів – усього на 535 грн. (докладніше у звіті водоканалу).

Раніше, «Харківводоканал» уклав дві угоди з ТОВ «Компанія «Трейд-Актив» щодо надання консультативних послуг загальною вартістю 1,86 млн грн. Зокрема, компанія повинна провести аналіз існуючої білінгової системи комунального підприємства та надати послуги щодо опису бізнес-процесів підприємства.

Влітку «Компанія «Трейд-Актив» отримала фінансову допомогу від АК «Харківобленерго» у розмірі майже 10 млн. грн й не повернула ці кошти.

Крім того, ця фірма є фігурантом кримінального провадження щодо незаконного заволодіння службовими особами АК «Харківобленерго» коштами підприємства.

Засновником ТОВ «Компанія Трейд-Актив» є Даниіл Платонов, директором Ольга Балун. Платонов також є керівником ТОВ «Енергомережа-Генерація», засновником якого є ПАТ «ХК «Енергомережа».

Головою правління «Енергомережі» є Дмитро Крючков, якого НАБУ оголосило у розшук у справі про виведення третини мільярда гривень з ПАТ «Запоріжжяобленерго» через переуступку фірмі прав на отримання коштів за поставлену місцевим заводом електроенергію.

Радником Крючкова у «Енергомережі» є Василь Салигін, колишній голова Харківської облради. Оточення Салигіна і Платонова є власниками фірм, які торік консолідували борги державного «Центренерго» напередодні приватизації.

koshtorys vodokanal d036b