Минулого тижня Прокуратура Харківської області спільно з Управлінням захисту економіки затримали екс-чиновника Харківської ОДА, якого підозрюють в отриманні хабаря.

За інформацією заступника начальника управління Дениса Маслія, 46-річний колишній начальник одного з відділів облдержадміністрації пропонував надати хабара відповідальним працівникам міськради та міськвиконкому за виділення земельної ділянки.

Підприємець, що планував створити на в’їзді в м. Харків логістичний центр, хотів взяти в оренду 2,5 га землі. Екс-посадовець пообіцяв, що допоможе позитивно вирішити це питання за 25 тис. доларів.

Під час передачі 655 тис. грн. чоловіка затримали. Вирішується питання про оголошення підозри за ст. 27 ст. 15 ч. 3 ст. 369 КК України.

Цього тижня суд визначив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливостю внесення залогу у сумі 120 тис. грн.

Як вдалося дізнатися «Харківському антикорупційному центру», підозрюваного звуть Євгеній Стеценко. Він працював начальником Відділу організаційного забезпечення у ХОДА за часів Януковича.

На думку юристів ХАЦ, ця справа може буде перекваліфікована за статтею «Шахрайство», якщо слідчим не вдасться доказати, що підозрюваний реально міг вплинути на дії чиновників.