Управління з будівництва, ремонту та реконструкції Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міської ради 11 жовтня за результатами тендеру замовило ТОВ «Трансінвестбуд» реконструкцію Лопанської греблі за 63,88 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Метою проекту є забезпечення технічного водопостачання Харківської ТЕЦ-3.

До кінця 2017 року мають збудувати нову водозливну залізобетонну греблю практичного профілю нижче за течею від існуючої греблі типу «Поаре» у межах існуючого гідровузла при його реконструкції. До складу гідровузла будуть входити:

- підвідний канал;

- водозливна гребля;

- відвідний канал;

- технологічний мостовий перехід;

- правобережна та лівобережна захисні дамби;

- адміністративно-побутова будівля;

- огорожа.

Площа забудови становить 3,6 тис кв. м, автодоріг – 535 кв. м, благоустрою – 255 кв. м.

Збудована у 1933 році Лопанська гребля вже довгий час є аварійною.

Харківський «Трансінвестбуд» належить Володимиру Васильовичу та Василю Васильовичу Півням. Останній у 2015 році йшов у Харківську міськраду за списком партії «Наш край» на чолі з Олександром Фельдманом, а в 2012 році – у нардепи від партії Політичне об’єднання «Рідна Вітчизна».

У 2009 році фірма виграла єдиний тендер військової частини А2467 МО України на будівництво пожежного депо за 446 тис грн.

Нині єдиним конкурентом із вищою на 0,9% ціною було харківське ТОВ «СМ Комплекс» Миколи і Ганни Рибнікових. У вересні воно отримало єдиний підряд відділу освіти Красноградської РДА Харківської області на ремонт системи опалення школи за 999 тис грн.

spiso4nik feldmana 21e26