Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов отримав 10,5 млн. грн. дивідендів. Про це повідомив «Харківський антикорупційний центр» з посиланням на Єдиний державний реєстр декларацій.

У повідомленні про зміни до матеріального стану Терехов вказав, що отримав дивіденди від «КУА «Фінекс-Капітал» (Пайовий закритий недиверсифікований венчурний інвестиційний фонд «Генуя»).

Ігор Терехов наприкінці листопада 2017 року взяв в борг 15 млн грн. у Лади Крімерман, яка раніше була одним з засновників КУА «Фінекс-капітал». Ця КУА щорічно платить дивіденди меру Харкова Геннадію Кернесу.

Терехов на взяті у борг 15 мільйонів придбав інвестиційні сертифікати «КУА «Фінекс-капітал», які за півроку принесли йому 10,5 млн грн. дивідендів, що відповідає 125 % річних.

КУА «Фінекс-капітал» управляє фірмами, які активно беруть участь в державних тендерах в Харкові. Наприклад, компанія контролює ТОВ «ДБК «Уровень», яке отримує підряди на ремонт доріг, або будівництво коштовної велодоріжки.

Ще нещодавно «КУА «Фінекс-капітал» було серед засновників ТОВ «ФК «Платіжний центр», яке буде реалізовувати проект «єдиного квитка» у Харкові.

«КУА «Фінекс-Капітал» також є співвласником ТОВ «Фірма «Асканіо» (фірма володіла до недавнього часу будівлею, в якій розташований ресторан «Нікас») та співвласником ТОВ «Фірма «Діана». Остання володіє Сумським ринком. Раніше співвласником «Фірма «Діана» був Данііл Прівалов, син Геннадія Кернеса. Зараз співвласниками  «Фірма «Діана» залишаються Ольга Солоп, Олександр Коровкін, люди з найближчого бізнес-оточення Геннадія Кернеса.

Також нагадаємо, що «КУА «Фінекс-капітал» була засновником ТОВ «Інвестиційна компанія «Лусон», яке контролює ряд ринків міста. Зараз засновником цієї фірми є екс –дружина Терехова – Олена Винник.