Власником декількох кафе та торгівельних точок у харківському саду ім. Шевченко, який розташований поряд з головною площею Свободи, є родина екс-директора КП «Харківгорлііфт» Анатолія Кандаурова.

Про це йдеться у розслідуванні Харків.depo.ua

, є засновником ТОВ «Боні». Ця фірма має у власності відразу декілька приміщень на території парку імені Шевченка.

Взагалі, фірми, які близькі до Кандаурова, отримали у власність приміщення після останньої реконструкції парку. Зокрема, колишній ресторан «Княжий терем» біля виходу зі станції метро «Університет», який після пожежі змінив вивіску на «Капрі».

Приміщення кафе «Кристал» у рекреаційній зоні належить людям, близьким до загиблого екс-губернатора Харківщини Євгена Кушнарьова. Так, закладом харчування володіє ТОВ «Метрополь». Засновниками цієї фірми є почесний консул Республіки Словенія у Харкові Анатолій Бондаренко, а також Олег Чігрінов, Валерій Бомко, Олександр Коляда та Владислав Ровнов. Перші троє є бізнес-партнерами зятя Кушнарьова – Олександра Кагановского

Орендарем туалету у саду Шевченко є ТОВ «Регіна». Кілька років тому серед засновників цієї фірми було ДП «Торговий будинок «Чарівниця», який торгує ювелірними прикрасами. Бенефіціарами «Чарівниці» є Ірина Перова та Олександр Саратов.

У реєстрі юридичних осіб Перова вказала, що прописана за адресою вул. Чернишевська, 30, кв. 45. Однак ця квартира належить доньці нардепа Михайла Добкіна – Аллі. У цьому домі квартирою також володіє дружина нардепа Шенцева.

Саратов, у свою чергу, є співзасновником кооперативу «Булат», який безкоштовно отримав земельну ділянку у Лісопарку по вулиці Батумській.

Зараз ТОВ «Регіна» записана на Тетяну Савіну та Валерія Любієва.

Не обійшлося в саду Шевченка й без оточення мера Харкова Геннадія Кернеса. У 2013 році ТОВ «Північні ворота» придбало у міськради приміщення площею 160 кв. м. Засновниками цього підприємства є ТОВ «Франко» Галини Давидової й Віталія Печури, а також Ігор Славін. Директором – Ольга Солоп.

ТОВ «Франко» разом з комерційним директором Центрального парку культури та відпочинку імені Горького Андрієм Шапталою володіють землею та нерухомістю на території «харківського Діснейленду».

Печура також входить до складу засновників ТОВ «Діамант 2006», директором і співвласником якого є Анатолій Челобітчиков, який був партнером мера Харкова Геннадія Кернеса по ТОВ «Рівлад, ЛТД» до того моменту, як Кернес переписав цей бізнес на Оксану Гайсинську, з якою проживає у громадянському шлюбі.

Давидова є засновником ТОВ «Паркінг +», якому мерія щороку зливає десятки мільйонів гривень на ремонт доріг. Також на Давидову було оформлено декілька кооперативів, у тому числі «ЖБК «Триумф», який володіє маєтком Добкіна.

Ольга Солоп є співвласницею ТОВ «Фьорд», яке контролює «Кінний ринок» у Харкові. Також вона є бізнес-партнером сина Кернеса Даниїла Привалова. Їхня спільна фірма ТОВ «Фірма «Діана» володіє ринком «Сумський» у центрі Харкова.

Ігор Славін є керівником у ТОВ «Дімаріс», яке володіє частиною Центрального ринку. Одним зі співзасновників цієї фірми – Андрій Шаптала.

Від «Наших Грошей»:

За даними реєстру прав на нерухоме майно, ТОВ «Боні» володіє в саду ім. Шевченко п’ятьма дерев’яними спорудами площею 5,5-5,8 кв м. кожна й будівлею площею 350 кв.м.