Департамент будівництва та шляхового господарства Харківської міськради 3 червня уклало угоди з ТОВ «Паркінг +» щодо капітального ремонту доріг загальною вартістю 31,06 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Заплановано протягом 2016-2018 років відремонтувати на шести вулицях проїжджу частину, заасфальтувати тротуари, замінити бордюрний камінь, зробити озеленення та розмітку.

Предмет

Довжина дороги, м

Вартість робіт, млн грн.

1

Капітальний ремонт вул. Соїча

411

3,08 млн грн

2

Капітальний ремонт вул. Броненосця Потьомкіна

845

9,21

3

Капітальний ремонт вул. Мефодіївської

414

2,70 млн грн.

4

Капітальний ремонт вул. Маяковського (від вул. Сумської до вул. Алчевських (кол. Артема)

411

3,88 млн грн.

5

Капітальний ремонт вул. Костомарівської

311

2,81 млн грн.

6

Капітальний ремонт вул. Тарасівської

1090

9,16 млн грн.

Під час всіх тендерів конкурентами «ТОВ «Паркінг +» були ТОВ «Вега-Буд» та ТОВ «ДБК «Уровень», пропозиції яких були дорожчими.

Директором та співзасновником «Паркінг+» до початку 2010 року був Володимир Чумаков, якого у травні того ж року призначили головою Департаменту будівництва та шляхового міськради, котрий він очолює і понині. Після того засновниками фірми стали В’ячеслав Блінкін, який є бізнес-партнером дружини Чумакова по ТОВ «Укрбудмонтаж», Галина Давидова та компанія з Віргінських островів «Валдхелм Tрейдінг корп».

Галина Давидова була засновником ОК ЖБК «Триумф», який безкоштовно отримав земельну ділянку у Лісопарку, на який побудувала свій маєток родина нардепа Михайла Добкіна

За даними PanamaPapers, засновниками »Валдхелм Tрейдінг корп» був панамський офшор «Charitable And Goodwill Foundation» й громадянка Швейцарії Альбіна Бьоклі-Карданова. Вона була вказана як кінцевий бенефіціар «Паркінг +».

Але в травні 2016 року частку «Валдхейму» переписали на гонконгську компанію «Драгон Інвестмент Девелопмент Лімітед». Бенефіціаром «Паркінг +» тепер вказано громадянина Малайзії Тан Джин Лі, який мешкає у Швейцарії.

ТОВ «Вега-Буд» зареєстровано на Сергія Колесника, який з 2005 року є директором фірми. До липня 2012 року власниками «Вега-Буд» були Ганжа Оксана Віталіїївна і Золотарьова Лілія Михайлівна. На Сергія Колесника також записана частка у ТДВ «Спецбуд-3», яким керує депутат Харківської міськради від партії «Відродження» Віталій Ганжа. Фактична адреса ТОВ «Вега-Буд» – вул. Мироносицька, 30 співпадає з адресою ТДВ «Спецбуд-3».

ТОВ «Дорожньо-будівельна компанія «Уровень» заснували депутат Харківської міськради від партії «Відродження» Валерій Пєвнєв та компанія з управління активами «Фінекс-капітал» Ігоря Когута та Лади Крімерман. Останні також є серед засновників ТОВ «Фірма «Діана», яка володіє Сумським ринком у Харкові. Директором цієї фірми є депутат Харківської міськради від «Відродження» Андрій Кудінов, серед засновників є Ольга Солоп, яка була директором ТОВ «Флореаль-2005», коли ця фірма належала АТЗТ «НПК-Холдінг» Геннадія Кернеса.

В 2016 році «Паркінг+» вже підписав договорів з Департаментом будівництва та шляхового господарства Харківської міськради угод на суму 51,54 млн грн. А загалом з 2010 року компанія виграла тендерів на суму біля 1 млрд грн.