Дергачівська прокуратура вже другий рік поспіль намагається відібрати Земельну ділянку у ТОВ «Вектор-Преміум ХХІ» на території Черкасько-Лозівської сільської ради.

Про це стало відомо з засідання апеляційного суду, на якому був присутній журналіст ХАЦ.

Крім того, саме під час останнього засідання представниками ХОДА було надано документ, який, на їх думку, може суттєво вплинути на стан розгляду справи.

Прокуратура наполягає на поверненні державі земельної ділянки на Лозовеньківському водосховищі площею 0, 9700 га, зважаючи на обставини, згідно з якими спірна ділянка належить до земель водного фонду, проте була передана в оренду без розроблення проекту землеустрою.

Саме ця ділянка розташована у прибережній захисній смузі Лозовеньківського водосховища, тому передача її в користування юридичній особі, на думку прокурорів, суперечить Земельному кодексу України.

Однак на початку цього року судом першої інстанції було вирішено відмовити у позові, зважаючи на пропущення строку позовної давності.

Представники прокуратури, які діють в інтересах ХОДА, з вказаним рішенням суду першої інстанції не погодилися та подали скаргу через неповне з’ясування обставин справи.

У березні було відкрито апеляційне провадження, а вчора відбулося чергове судове засідання, під час якого апелянтом було зазначено, що відмова у позові суперечить нормам закону, тому що докази обізнаності позивача до моменту подання позову відсутні.

Під час засідання відповідач задав кілька питань до апелянта щодо наявності доказів того, що вимоги та розпорядження ХОДА були невиконані, а також щодо наявності листування між ХОДА та райдержадміністрацією. За словами апелянта, листування немає, а є тільки акти знищення розпоряджень.

Крім того, під час засідання апелянтом було подано відповідний документ, який міг би вплинути на розгляд справи. Відповідач попросив дати час на розгляд документів для можливості надання обґрунтованих заперечень.

Суддя зауважила, що справа слухається з 2016 року, і що дані докази могли бути подані значно раніше.

Однак до 26 квітня було оголошено протокольну перерву.

Зауважимо, що керівником ТОВ «Вектор-Преміум ХХІ» є харківський підприємець Бурдов Руслан.

Раніше серед засновників цього підприємства була Анжеліка Годіна, яка відома як акціонер ПАТ «Енергосталь». Серед акціонеров «Енергостаі» були родичі Вячеслава Стеріна – радника та друга Михайла Добкіна.

Варто відзначити, що Бурдов є бізнес партнером екс-керівника «Харківгорліфта» Анатолія Кандаурова, якого Геннадій Кернес під час наради назвав «Сучим псом», по ТОВ «Фірма «Боні».

На самій ділянці розташовані будинки відпочинку.

lozovenki zemlya d14a1