Харківські правоохоронці розслідують кримінальне провадження щодо зловживання службовим становищем та заволодіння чужим майном групою осіб під час проведення поточного ремонту доріг у Дергачівському районі.

Про це йдеться у ухвалі Київського районного суду м. Харкова від 1 серпня 2017 року.

За даними суду, правоохоронці підозрюють службових осіб Служби автомобільних доріг у Харківській області, ДП «Харківський Облавтодор», ТОВ «Дортехстрой», ТОВ «Дельта АПФ», ТОВ «Екватор+» у заволодінні бюджетними коштами у 2016-2017 років під час проведення поточного ремонту автомобільних доріг місцевого значення у Харківській області.

В ході досудового розслідування слідчі встановили, що протягом 2016 року ТОВ «Дортехстрой» (ЕДРПОУ 31340473) на замовлення ДП «Харківський Облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» (ЕДРПОУ 31941174)

здійснювало поточних ремонт автомобільних доріг місцевого значення у Харківській області, кінцевим приймачем робіт та розпорядником бюджетних коштів щодо оплати цих робіт є Служба автомобільних доріг у Харківській області. Зокрема:

Мова йде про поточний ремонт дороги Дергачі-Козача Лопань.

Загалом згідно підписаних актів виконаних робіт ТОВ «Дортехстрой» виконало, а ДП «Харківський Облавтодор» прийняло виконані роботи та розрахувалось на суму 8,316 млн. грн.

Правоохоронці підозрюють, що через завищення вартості робіт службові особи ТОВ «Дортехстрой» заволоділи державними коштами на суму 2,264 млн. грн.

За даними слідства, кошти виводилися через фіктивні фірми, наприклад, ТОВ «Дельта АПФ» та «Екватор+» .

Засновником та директором цих піприємств є одна та сама особа, при цьому на вказаних підприємствах у 2016 році працювали одні ті самі особи (5 чоловік). Також ця людина, за даними слідства, на даний час є директором та засновником 76 підприємств з ознаками фіктивності.

Тож суд дозволив слідчим отримати документи, які стосуються проведення ремонтних робіт у Дергачівському районі та Харківському районах, які виконувало ТОВ «Дортехстрой».

Нагадаємо, що нещодавно Служба автомобільних доріг у Харківській області уклала угоду з ТОВ «Дортехстрой» щодо ремонту дороги Дергачі-Козача Лопань загальною вартістю 19 млн. грн.

Фірма «Дортехстрой» належить Армаісу Саакяну, який активно отримує підряди на ремонт дороги по Харківському району, не тільки як засновник фірми, але й як ФОП.