Поліція підозрює працівників КП «Харківський метрополітен» у службовій недбалості при закупівлі у ТОВ «Інекс-Пульт» послуг з технічного обслуговування пристроїв автоматичної пожежної сигналізації, що призвело до переплати понад 1 млн грн.

Про це йдеться в ухвалі Ленінського райсуду міста Харкова від 28 березня.

В кінці грудня 2015 року ТОВ «Інекс-Пульт» уклало угоду з КП «Харківський метрополітен» на послуги технічного обслуговування пристроїв автоматичної пожежної сигналізації на об’єктах метро вартістю 2,57 млн грн.

На тендері метрополітену львівське ПП «Центр Безпеки Бізнесу» пропонувало свої послуги за 1,20 млн грн. Однак цю пропозицію було відхилено через формальні претензії до поданих довідок. З решти допущених до участі заявок пропозиції «Інекс-пульту» все рівно не була найдешевшою. Київське ТОВ «Безпека плюс» пропонувало виконати роботи за 0,69 млн грн.

Як повідомляли «Наші гроші», вартість згаданого договору КП «Харківський метрополітен»  з ТОВ «Інекс-Пульт» була у півтора рази вищою за аналогічну угоду між фірмою і комунальниками роком раніше.

21 січня 2016 року поліція відкрила кримінальне провадження за фактом неналежного виконання своїх службових обов’язків посадовими особами КП «Харківський метрополітен» під час здійснення процедури закупівлі та укладання договору.

Засновниками ТОВ «Інекс-пульт» є ПП «Фірма «Інекс», Сергій Запрій, Віктор Мєліхов, Олена Сухорада. Власником «Фірми «Інекс» є безпосередньо Олександр Попов, заступник Харківського міського голови з питань сім’ї молоді та спорту.