Департамент капітального будівництва Харківської облдержадміністрації 23 жовтня уклав угоду з ТОВ «Спеціалізоване підприємство «Ековтор» щодо будівництва комплексу по управлінню комунальними відходами в м. Люботин вартістю 93,88 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Тендер провели по відкоригованому кошторису. Роботи мають бути виконані в 2015-2016 роках. В 2013 році також проводився тендер на ці роботи й вартість будівництва тоді оцінили в 26,42 млн грн.

Планується провести рекультивацію несанкціонованого звалища, побудувати виробничий корпус з адміністративними приміщеннями, підвести комунікації, обладнати КПП, придбати для обслуговування комплексу техніку та обладнання, облагородити територію, тощо.

«СП «Ековтор» засноване у 2011 році мешканкою Донецька Тетяною Юрченко, яка сьогодні займає посаду директора. Сама фірма сьогодні належить Олександру Біленку і одеському ТОВ «Екорегіон-77» Сергія Ляшевського та Сергія Дікарева.

Нещодавно підприємство підозрювали у привласненні бюджетних коштів під час проведення робіт з облаштування полігону у Богодухові. Суд дозволив співробітникам Державної фінансової інспекції в Харківській області проведення позапланової виїзної ревізії підприємства. Про результати перевірки поки що невідомо.

Єдиним конкурентом «СП «Ековтор» на тендері була дніпропетровська фірма ТОВ «Богарт Буд», яка пропонувала виконати роботи дорожче всього на 0,02%. «Богарт Буд» заснував Богдан Гордієвич.