Управління з будівництва, ремонту та реконструкції Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міської ради 19 травня повідомило про акцепт пропозиції ТОВ «Паркінг+» на будівництво транспортного терміналу в районі ст. метро «Пролетарська» (фото 2). Вартість пропозиції ТОВ «Паркінг+» складає 47,74 млн.грн. Будівництво планується почати в червні 2016 і закінчити до кінця 2017 року. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

В Харківській міській раді не один раз наголошували на необхідності побудови транспортного терміналу в районі ст. м. «Пролетарська» (перейменована в «Індустріальну»).

В жовтні 2013 року планувалося витратити на транспортний термінал в районі ст. м. «Пролетарська» 36,56 млн.грн.

 

Планується, що проект будівництва терміналу оптимізує роботу пасажирського транспорту в районі станції метро «Пролетарська». Він передбачає криту платформу для посадки на 12 перонів, диспетчерський пункт з допоміжними приміщеннями, а також площу для відстою маршрутного транспорту на 16 автобусів. Також проектом передбачається створення нового світлофорного об’єкта на виїзді з просп. Московського, систему передачі даних, систему відеоспостереження, систему звукового оповіщення, зовнішнє електроосвітлення та благоустрій території.

Була відхилена пропозиція київського ТОВ «Укрспецмонтаж Інвест» (41,95 млн.грн.), яка відповідно на 5,79 млн.грн. дешевша (фото 3). Пропозиція була відхилена у зв'язку з тим, що в розрахунку ціни пропозиції фірми відсутній розрахунок прямих витрат з зазначенням фізичних обсягів робіт, визначених технічним завданням.

Єдиним конкурентом ТОВ «Паркінг+» було харківське ТОВ «Дорожньо-будівельна компанія «Уровень», з пропозицією 48,58 млн.грн. Також ще одним критерієм оцінки пропозицій були умови розрахунків, які у обох фірм є однаковими.

Власниками ТОВ «Дорожньо-будівельна компанія «Уровень» є депутат Харківської міськради від партії «Відродження» Валерій Пєвнєв та Компанія з управління активами «Фінекс-капітал» Ігоря Когута та Лади Крімерман. Останні були партнерами сина Геннадія Кернеса – Даніїла Прівалова по Сумському ринку, поки Прівалов був серед власників ТОВ Фірма «Діана», яка володіє Сумським ринком.

«Харківський антикорупційний центр» практично кожного тижня публікує матеріали, які стосуються діяльності ТОВ «Паркінг+».

Наприклад, про кінцевого бенефіціарного власника ТОВ «Паркінг+», громадянку Швейцарії Альбіну Бьоклі-Карданову (внесок в статутний фонд фірми 83,94%), яка є менеджером російських бізнесменів – братів Зінгаревичів (серед бізнес-партнерів Зінгаревичів у 90-х роках був Дмитро Мєдвєдєв. Братів Зінгаревичів у російських ЗМІ прямо називають кишенею прем’єр-міністра РФ).

Також неодноразово ми повідомляли і про те, що за останні 8 років ТОВ «Паркінг+» одержало з міського бюджету Харкова більше 900 млн.гривень за ремонт автомобільних доріг. Директором та співзасновником ТОВ «Паркінг+» до початку 2010 року був Володимир Чумаков, якого у травні того ж року призначили головою Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міськради, котрий він очолює і понині.

Нагадаємо, 12 травня Департамент будівництва та шляхового господарства Харківської міськради підписав 5 угод з ТОВ «Паркінг+» щодо капітального ремонту 5 вулиць на загальну суму 20,48 млн.грн. Також за тиждень з 10 по 16 травня Департамент будівництва та шляхового господарства Харківської міськради повідомив про акцепти пропозицій ТОВ «Паркінг+» на суму 88,23 млн.грн. 57,17 млн.грн. з них - це реконструкція проспекту Московського від просп. Маршала Жукова до вул. Харківських Дивізій (ділянка протяжністю 1 км). Єдиним конкурентом на цьому тендері було також ТОВ «ДБК «Уровень».

На минулому тижні народний депутат України Роман Семенуха на основі розслідувань Харківського антикорупційного центру звернувся з депутатським запитом до голови Антимонопольного комітету Юрія Терентьєва щодо порушення антимонопольного законодавства ТОВ «Паркінг+» і Департаментом будівництва та шляхового господарства Харківської міськради. Інший депутатський запит Романа Семенухи був направлений до Генерального прокурора України також щодо перевірки діяльності ТОВ «Паркінг+» і Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міськради.