83,94% харківського ТОВ «Паркинг +», яке за останні 8 років одержало з міського бюджету майже 850 млн.гривень за ремонт автомобільних доріг, належить менеджеру російських бізнесменів – братів Зінгаревичів – громадянці Швейцарії Альбіні Бьоклі-Кардановій.

Про це стало відомо з матеріалів PanamaPapers.

Директором та співзасновником «Паркінг+» до початку 2010 року був Володимир Чумаков, якого у травні того ж року призначили головою Департаменту будівництва та шляхового міськради, котрий він очолює і понині. З липня 2011 р. список власників «Паркінг+» поповнили Вячеслав Блінкін та компанія з Віргінських островів «Валдхелм Tрейдінг корп».

За даними PanamaPapers, засновниками «Валдхелм Tрейдінг корп» є панамський офшор «CHARITABLE AND GOODWILL FOUNDATION» й громадянка Швейцарії Альбіна Бьоклі-Карданова. Вона й вказана як кінцевий бенефіціар «Паркінг +».

Альбіна Бьоклі-Карданова також входить до складу директорів російської компанії ПАТ «Сибирский горно-металлургический альянс» (СИГМА).

Остання структура має права на розробку Озерновського родовища на Камчатці та отримує субвенціі від російського уряду на мільярди рублів. Обсяг ресурсів золота оцінюється в 150 тон. Власником «Сігми» є кіпрська компанія «Tanalex Investments Ltd», яку російські ЗМІ пов’язують з братами Зінгаревичами.

http://www.prezidentpress.ru/…/3936-kamchatskiy-konflikt-ta…

Крім того, Бьоклі-Карданова є також керівником у швейцарській фірмі «Cofibre Services SA». «Cofibre Services SA» входить до групи «Ілім» Бориса та Михайла Зінгаревичів.

Серед бізнес-партнерів Зінгаревичів у 90-х роках був Дмитро Мєдвєдєв. Братів Зінгаревичів у російських ЗМІ прямо називають кишенею прем’єр-міністра РФ.

Група «Ілім» - один з лідерів целюлозно-паперової промисловості в світі. Центральний офіс Групи «Ілім» розташований в Санкт-Петербурзі, в той час як виробничі потужності знаходяться в різних регіонах Росії, включаючи Ленінградську, Архангельську і Іркутську області. У 2015 року Група «Ілім» виробила понад 3,1 млн тонн целюлозно-паперової продукції, включаючи 1,9 млн тонн целюлози, 0,7 млн тонн картону і 0,5 млн тонн паперу.

Також варто відзначити, що «Валдхелм Tрейдінг корп», окрім «Паркинг +» володіє в Україні ще ТОВ «Санстріт», директором якої записана Ольга Солоп. Остання була бізнес-партнером сина Генадія Кернеса Даніїла Прівалова по Сумському ринку, поки він не вийшов з засновників ТОВ «Фірма «Діана», а ще раніше працювала директором ТОВ «Флореаль-2005», коли засновником фірми був «НПК-Холдинг» Геннадія Кернеса.

Ось такий зв’язок між мером Харкова та кремлівської верхівкою вдалося знайти завдяки панамським документам.