Головне управління Національної поліції в Харківській області уклали дві угоди з ТОВ «Вентто» щодо проведення поточних ремонтів загальною вартістю 391,94 тис. грн.

Про це йдеться на сайті «Прозорро».

Зокрема, поліцейські замовили поточний ремонт нежитлової будівлі за адресою м.Харків, вул.Толбухіна, 103 вартістю 199,97 тис. грн.

Крім того, поліцейські замовили поточний ремонт нежитлової будівлі за адресою Харківська обл., м. Люботин, вул.Слобожанська, 34 вартістю 191,96 тис. грн.

Угоди були укладені без проведення торгів на максимально допорогові суми.

Цікаво, що фірма «Вентто» внесена до «чорного списку» АМКУ за зговір під час проведення торгів й не має права брати участь у аукціонах протягом трьох років. Але правоохоронці уклали з ними угоди без відкритих торгів.

Нагадаємо, що ТОВ «Вентто» в вересні 2016 року потрапило у «чорний список» Антимонопольного комітету за узгодження дій з ТОВ «НВО «Східбуд» під час участі у державних закупівлях, проведених Військовою частиною № 3017 в липні 2015 року.

На тих торгах мало місце порушення законодавства про захист економічної конкуренції, що призвело до спотворення результатів торгів.

Це був далеко не перший випадок, коли ТОВ «Вентто» та ТОВ «НВО «Східбуд» між собою розіграли тендер.

Також слідчі підозрюють ТОВ «Вентто» у фіктивній діяльності. Фірма є фігурантом декількох кримінальних проваджень.

Взагалі ТОВ «Вентто» отримувало дуже багато підрядів на мільйони гривень без тендерної процедури у Харківській області на ремонт лікарень, закладів освіти і т.д.