КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» уклав угоду з фірмою «Радмір» ДП АТ НДІРВ щодо придбання медичного обладнання на загальну суму 13,51 млн. грн.

Про це стало відомо зі звіту про укладання договору та проведення аукціону, який розміщений на порталі системи електронних закупівель «Прозорро».

На 10,71 млн. грн. лікарня придбала апарати УЗД високого класу з еластографією. Вартість одного апарату склала 1,19 млн. грн.

Ще на 2,8 млн. грн. були придбані два апарати УЗД експертного класу з еластографією.

Фактично у техдокументації різниця між експертним та високого класу апаратом УЗЗД складає у наявності двох додаткових датчиків: лінійний датчик 192-елементів зі смугою частот не менше 5 - 12 МГц ендокавітальний датчик із смугою частот від 4 до 9 МГц

Для порівняння у квітні у Тернополі для військового шпиталю придбали апарат УЗД високого класу з еластографією того ж «Радміру» за 950 тис. грн.

Вартість експертних апаратів важко порівняти, адже з такими характеристиками більше не закуповували.

Але якщо б лікарня придбала апарати за тією ж ціною, що й у Тернополі, то можна було зекономити понад 2 млн. грн.

Фірма «Радмір» входить до ПАТ «АТ Науково-дослідний інститут радіотехнічних вимірювань» (Харків). Директор фірми – Сергій Литвиненко. Бенефіціаром вказаний Олексій Закордонець.

Єдиним конкурентом під час торгів було ТОВ «Елкомед».

За даними аналітичної системи YouControl, раніше ця фірма мала назву «Радмірмед» та знаходилася за тією ж адресою, що й переможець торгів.

А серед засновників був син директора фірми «Радмір» - Павло Литвиненко.

Зараз засновниками є Ольга Гостіщева – комерційний директор «Радмір Експохол» та Любов Двойнікова.

apparaty uzd ad316