26 березня о 16.00 у Київському райсуді м. Харкова суддя Яна Губська буде розглядати справу про зупинення виконання будівельних робіт та відновлення попереднього стану будинку по Пушкінській, 19.

Про це стало відомо з порталу «Судова влада».

Нагадаємо, що роботи щодо прибудови мансарди до історичної будівлі розпочалися навесні 2017 року.

З державного реєстру нерухомого майна стало відомо, що квартири на верхньому поверсі цього будинку належать директору КП «Підземне місто» Олександру Ганус.

На запит депутата Харківської облради Дмитра Булаха, у Департаменті містобудування та архітектури Харківської ОДА повідомили, що ніхто роботи не погоджував. У відповіді також вказувалося, що департамент вже звернувся до правоохоронних органів.

Влітку 2017 року на деякий час роботи запинили, але восени будівництво відновилось.

Зупинити будівельні роботи на Пушкінській, 19 може тільки суд, заявив в ефірі програми «Тема дня» на «ОТБ» директор Департаменту містобудування та архітектури Харківської ОДА Михайло Рабинович. За його словами, власник ігнорує приписи про припинення робіт, демонструючи дозвіл Державної архітектурно-будівельної інспекції, видане з порушенням. Його оскаржує прокуратура.

«Сьогодні ми спостерігаємо законодавчі казуси. Люди працюють на даху, з молотком бігає чоловік. До нього приходить виконавець і каже: «А оце наказ про припинення робіт». Людина відповідає, грамотний будівельник з молотком: «Поки я не побачу рішення суду про анулювання ... А у мене дозвіл ДАБК». І все «, - прокоментував Рабинович.

На даний час, прокуратура подала два позови. Перший - до ДАБІ щодо визнання протиправним та скасування рішення №ІУ 114160541036 від 23.02.2016р. буде 15 березня розглядати Окружний адміністративний суд міста Києва, другий – до Олександра Гануса щодо зупинення виконання будівельних робіт та відновлення попереднього стану будинку буде розглядатися 26 березня у Київському райсуді м. Харкова.