Обласне комунальне виробничо-експлуатаційне підприємство «Держпром» 11 серпня уклало угоду з ПП «Фасад-Сервіс» щодо капітального ремонт вхідної групи, система доступу та зовнішнє відеоспостереження Будівлі Рад, в якому розташовані приміщення облдержадміністрації, облради та міськради вартістю 4,82 млн. грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

У будівлі планується встановити сто нових дверей. Крім того, на двері центрального входу будуть встановлені грати, які будуть зачинятися за допомогою автоматики, побудують кімнату для охорони, у холлі ОДА з’являться нові турнікети та металошукачі, на вікнах встановлять захисні ролети, а також буде змонтовано нову систему зовнішнього відеоспостереження.

Роботи буде виконувати ПП «Фасад-Сервіс», яка належить Назару Ковтуну. Минулого року ця фірма отримана від «Держпрому» 5,78 млн. грн. за капітальний ремонт приміщень ОДА, які постраждали під час захоплення будівлі сепаратистами.

Єдиним конкурентом ПП «Фасад-Сервіс», на торгах було ТОВ «Енергосервіс ПМК», яке заснувала Світлана Косінова. Вона ж разом зі своїм сином Станіславом Косіновим заснувала ТОВ «Енергосервіс», яке в жовтні 2011 отримало підряд від Харківської міськради на реконструкцію освітлення майдану Свободи за 15 млн грн.

«Енергосервіс ПМК» відома також тим, що реконструювала харківську фан-зону на майдані Свободи за 22,80 млн грн.

Станіслав Косінов є депутатом Харківської міської ради від Народної партії, також працює начальником територіального управління Держфінінспекції в Харківській області, у 2002-2006 рр. був народним депутатом.

Зараз засновником «Енергосервіс ПМК» є Катерина Спіцина, а директором Станіслав Фролов. Цього тижня ця фірма отримала підряд на реконструкцію скверу «Перемоги».

Нагадаємо, що Будинок Рад у Харкові зараз охороняється озброєними бійцями Національної гвардії України.

На програму соціальної підтримки учасників АТО з бюджету Харківської області виділили 2 млн. грн.