Комсомольська селищна рада Зміївського району 3 березня уклала угоду з ТВПП «Ресурс» щодо реконструкції зелених насаджень вартістю 1,49 млн. грн.

Звіт про проведення закупівлі опублікований на веб-порталі Уповноваженого органу з питань закупівель «Прозорро».

Селищна рада замовила реконструкцію зелених насаджень та елементів благоустрою на прибудинкових територіях у житловому кварталі №16 смт. Слобожанське.

Цікаво, що договір на виконання робіт було підписано без проведення відкритого аукціону за допороговою процедурою. А сума угоди стала фактично максимальною для «допорогу».

Більше того, що харківські правоохоронці розслідують кримінальне провадження щодо зловживання службовим становищем посадових осіб Слобожанської селищної ради Зміївського району та ТОВ «ТВПП «Ресурс» щодо завищення вартості реконструкції зелених насаджень на 1 млн.грн.

Правоохоронці підозрюють, що у 2016 році, в ході виконання робіт із реконструкції зелених насаджень на території сел. Слобожанське (екс-Комсомольське) Зміївського району чиновники та приватники незаконно заволоділи грошовими коштами, виділеними на виконання цих робіт.

Власником і керівником фірми «Ресурс» є Ігор Тарновецький з села Солоницівка Харківської області. Фірма почала вигравати тендери з 2010 року і за цей час отримала замовлень більше, ніж на 30 млн.грн. Більшу частину цих коштів склали підряди департаментів Харківської міськради та комунальних підприємств міста.

Нагадаэмо, що Департамент житлового господарства Харківської міської ради 14 лютого уклав угоду з торгівельно-виробничим приватним підприємством «Ресурс» щодо зносу сухих та аварійних дерев на 1,497 млн.грн.