Харківські правоохоронці розслідують кримінальне провадження щодо зловживання службовим становищем посадових осіб Слобожанської селищної ради та ТОВ «ТВПП «Ресурс» щодо завищення вартості реконструкції зелених насаджень на 1 млн. грн.

Про це йдеться у ухвалі Зміївського районного суду від 5 грудня.

Правоохоронці підозрюють, що у 2016 році, в ході виконання робіт із реконструкції зелених насаджень на території сел. Слобожанське (екс-Комсомольське) Зміївського району чиновники та приватники незаконно заволоділи грошовими коштами, виділеними на виконання цих робіт.

Загальна сума робіт склала 4 млн., з яких, за думкою правоохоронців, було вкрадено 1 млн. грн.

Суд дозволив правоохоронцям отримати доступ до документів цих підприємств.

Власником і директором фірми «Ресурс» є Ігор Тарновецький з села Солоницівка Харківської області. Фірма почала вигравати тендери з 2010 року і до початку 2016 року отримала замовлень на 29,30 млн грн. Більшу частину цих коштів склали підряди Департаментів мерії та комунальних підприємствах.

У лютому 2015 року харківська мерія замовила послуги з вирубки дерев торгівельно-виробничому приватному підприємству «Ресурс» Ігора Тарновецького. Сума договору тоді складала 3,97 млн грн., термін дії – півроку.

Вартість вирубки дерев склала 840 грн./куб м., що є дуже великою.