Харківська міська рада, в особі першого заступника Харківського міського голови Ігоря Терехова, наголошує, що відновлювальні (реабілітаційні), поточні (підготовчі до повномасштабної реконструкції) роботи в саду Шевченко, які почалися або мають початися з дня на день мають дотендерну вартість і підрядника можна визначити без тендеру.

Як, повідомили в міськраді, підрядником на поточні роботи в саду є київська фірма, але яка саме - не назвали.

Але, ГО «Харківський антикорупційний центр» з'ясував, що всього в цьому році заплановано витратити на відновлювальні роботи в саду Шевченко 22,83 млн.грн. (з яких 10,23 млн.грн. з бюджету розвитку міста Харкова) Як, роботи з реконструкції саду Шевченка не називай, хоч поточні, хоч підготовчі, хоч реабілітаційні, хоч відновлювальні, але поки ніяких тендерів не на розробку проекту реконструкцію, не на самі роботи навіть не оголошувалось.

Управління з будівництва, ремонту та реконструкції Департаменту будівництва та шляхового господарства профінансує реабілітацію саду Шевченка на 195,97 тис.грн., інші 10,03 млн.грн. (фото 2) фінансує Департамент комунального господарства, а саме також реабілітацію саду Шевченка та реконструкцію рекреаційної зони саду Шевченка. Все ж таки реконструкція! Не поточні роботи, про які постійно, кажуть, в міськраді.

Парк ще на початку року планували реконструювати в шість черг (фото 3). Підготовчі роботи оцінювалися в 700 тисяч гривень, в 7 мільйонів - благоустрій та реконструкція дорожньо - транспортної мережі, в 480 тисяч - ремонт водопроводу, каналізації і поливальних систем, в 550 тисяч реконструкція лівневок, в 650 тисяч ремонт мереж електропостачання, в 550 тисяч реконструкція гідротехнічних об'єктів та в 300 тисяч реставрація господарських будівель.

Ще 12,6 млн.грн. було виділено на реконструкцію саду Шевченка на позачерговій сесії Харківської облради, 14 липня. Це - субвенція з державного бюджету.

Відомо, що оновлену головну алею саду Шевченко планують відкрити до Дня міста, тобто фактично через місяць, а всі роботи в цьому році планують завершити до кінця вересня. Залишилось 70 днів, за які в міськраді бояться не встигнути освоїти майже 23 мільйони гривень.

remont shev4enko smeta01 b5910 remont shev4enko smeta02 34cbc