«Харківський антикорупційний центр» з'ясував, що будинок, в якому подарували квартиру Анні Ушеніній, побудований на земельній ділянці, яка була передана безкоштовно у власність черговому обслуговуючому кооперативу.

25 вересня 2013 року Харківська міська рада передала безкоштовно у власність по «кооперативній схемі» «ЖБК «Новгородський» земельну ділянку площею 0,0910 га (кадастровий номер 6310136300:07:019:0006) для експлуатації та обслуговування житлового будинку по вул. Новгородській, 83-Б.

Саме на цій ділянці побудований будинок (фото 1), в якому 1 квітня 2013-го року Геннадій Кернес вручив Анні Ушеніній ключі від нової двокімнатної квартири. Нагадаємо екс-чемпіонка світу та чемпіонка Європи з шахів Анна Ушеніна продовжує судитися за цю квартиру.

Засновниками обслуговуючого кооперативу «ЖБК «Новгородський» (фото 2) були і є Таміла Стєпічева, Фелікс Станіславський та Ганна Андрющенко. Кооператив створили в червні 2013 року. Невідомо, на яких підставах було створено кооператив для поліпшення житлових умов його членів, якщо два засновника цього кооперативу перед цим в березні 2013 року придбали квартири.

Таміла Стєпічева та Фелікс Станіславський були серед тих 15 осіб, які придбали в березні-квітні 2013 року в будинку по вул. Данилевського, 83-Б квартири. Таміла Стєпічева є цілком ймовірно родичкою Андрія Стєпічева, керівника ТОВ «Енігма Терра» на той час. А Фелікс Олександрович Станіславський, син Олександра Станіславського, який був бізнес-партнером Андрія Стєпічева та Вадима Вишневського по ТОВ «Дар-Ленд», власників ТОВ «Енігма Терра» на той час.

Олександр Станіславський разом з Євгенієм Вольпертом та росіянином Владиславом Риженковим. є співвласником ПП «Траск», яке володіє кафе «Марінела» площею 775 кв.м. в парку Горького і земельною ділянкою площею 0,08 га також в парку.

Також, Олександр Станіславський фігурує в багатьох фірмах, де його партнерами є акціонери банку «Золоті Ворота» та бізнес-оточення Геннадія Кернеса.

Третя засновниця кооперативу «ЖБК «Новгородський», Ганна Андрющенко, володіла разом з Олександром Шаповаловим 18,5 % акцій банку «Золоті Ворота» через ТОВ «Туристична компанія «Ві-Тур» та ТОВ «Хорев Інформ Медікал». Банк «Золоті Ворота» вважався дуже близьким до Геннадія Кернеса та Михайла Добкіна.

Також, Ганна Андрющенко володіє 0,22 га землі по вул. Тульській (Лісопарк), на якій нагадаємо знаходиться маєток Михайла Добкіна. Права на цю землю Ганна Андрющенко отримала в жовтні 2013 року, через місяць після того, як обслуговуючий кооператив «ЖБК «Новгородський» отримав безкоштовно у власність земельну ділянку по вул. Новгородській.

Ось такі власники земельної ділянки, на якій побудований будинок, в якому Геннадій Кернес подарував Анні Ушеніній квартиру.

zhbk novgorodski 8ecd5andruschenko ganna 7118f