Про підозру повідомлено заступнику Харківського міського голови з питань містобудування, архітектури та земельних відносин Харківської міської ради Тетяні Овінніковій у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.27, ч.4 ст. 190 (шахрайство), ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального Кодексу України.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Також про підозру повідомлено ще чотирьом членам обслуговуючих кооперативів за ч.3, 5 ст.27, ч.4 ст.190 Кримінального Кодексу України.

Підозра пред'явлена в рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактом зловживань службовим становищем службовими особами Харківської міської ради під час погодження та прийняття рішень щодо видачі обслуговуючим кооперативам земельних ділянок для будівництва об’єктів нерухомості.

Встановлено, що Тетяна Овіннікова, зловживаючи своїм службовим становищем, впродовж 2008-2009 років без попереднього розгляду та погодження на постійних комісіях та у підпорядкованих їх структурних підрозділах виконавчого комітету, погодила та сприяла винесенню на сесію міської ради питань щодо безоплатного надання у власність обслуговуючим кооперативам земельних ділянок нібито для будівництва багатоквартирних будинків з метою покращення житлових умов їх членів.

Внаслідок протиправних дій та пособництва у вчиненні шахрайства зазначеної службової особи, члени обслуговуючих кооперативів шляхом обману отримали у власність земельні ділянки, розташовані на території міста Харкова загальною площею понад 25 га, вартістю понад 128 млн грн.

На даний час вирішується питання щодо застосування стосовно Тетяни Овіннікової запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що сьогодні також стало відомо про те, що прокуратура Харківської області оголосила про підозру за фактом привласнення чужого майна у особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 191 КК України) 46-річній директора одного з Департаментів Харківської міської ради.

Як стало відомо «Харківському антикорупційному центру», з власних джерел, підозрюваною ймовірно є заступник директора Департаменту – начальник управління державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Лариса Щербіна.