Комунальне підприємство «Харківводоканал» в результаті проведення аукціону 3 липня, має намір укласти договір щодо реконструкції водоводу від Лідного до 26 насосної станції з ТОВ «Укртунельбуд» на 54,6 млн.грн.

Про це стало відомо з електронної системи електронних закупівель «ProZorro».

Згідно з ДКТ, планується 3 черги будівництва, а завершити реконструкцію мають до 20 грудня 2019 року.

Власниками ТОВ «Укртунельбуд» є ТОВ «Концерн «Київпідземшляхбуд» (98% внесок в статутному фонді) та Анатолій Павлович Гальчук (2%). Керівником ТОВ «Укртунельбуд» є Павло Анатолійович Гальчук, син Анатолія Гальчука. Власниками ТОВ «Концерн «Київпідземшляхбуд» є все той же Гальчук Анатолій Павлович (20% внесок в статутний фонд» та ТОВ «Бас-Інвест» (80%). Керівником ТОВ «Концерн «Київпідземшляхбуд» є знову ж таки Гальчук Анатолій Павлович.

ТОВ «Укртунельбуд» зареєстроване у Вишгороді Київської області. «Укртунельбуд» є дочірнім підприємством концерну «Київпідземшляхбуд», яке контролюють екс-нардеп Валерій Борисов, очільник передвиборчого штабу Партії регіонів в Києві на виборах 2012 року, та його син Дмитро Борисов. Обидва в різні часи були серед співвласників цього підприємства.

27 грудня 2016 року ПАТ «АК «Київводоканал за результатами тендеру замовило ТОВ «Укртунельбуд» реконструкцію каналізаційного колектора в Солом’янському районі міста Києва за 68,87 млн грн.

У 2009-2013 роках «Київпідземшляхбуд» виграв тендерів «Київводоканалу» та підрозділів КМДА на 42,59 млн.грн.

Єдиним конкурентом на тендері КП «Харківводоканал» було ТОВ «Національні будівельні стратегії», також з міста Вишгород Київської області. ТОВ «Національні будівельні стратегії» запропонувало реконструювати водовод за 54,61 млн.грн., на 12,44 тис.грн. більше, ніж у переможця аукціону.

Очікувана вартість закупівлі, яку виставило КП «Харківводоканал», складає - 54,71 млн.грн. В результаті аукціону вдалось «заощадити»…112,8 тис.грн. або 0,2%.

Власниками ТОВ «Національні будівельні стратегії» є львів’янин Євгеній Ковтун (45% внесок в статутний фонд), одесит Костянтин Ігін (10%) та…все той же Анатолій Павлович Гальчук (45%).

Анатолій Павлович Гальчук має частку 20% та є керівником в «Київпідземшляхбуд», яке на 98% контролює ТОВ «Укртунельбуд». Інші 2% в «Укртунельбуд» має теж Анатолій Гальчук, а керівником є його син, Павло. Конкурентом ТОВ «Укртунельбуд» була фірма, в якій Анатолій Гальчук також має 45%.

Звісно, що за 3 раунди «конкурентного» аукціону жодна з двох фірм не змінили взагалі свої початкові пропозиції.

Нагадаємо, що дружина директора комунального підприємства «Харківводоканал» та депутата Харківської облради Віталія Панова, Анжела Панова в квітні 2016 року придбала Mersedes-Benz GLE 400 4 MATIC 2016 року випуску за 2,2 мільйона гривень, що становило в 47 разів більше її річної зарплати в 2016.

Віталій Панов задекларував, що має готівкою 202 тисячі доларів та 300 тис.грн. Анжела Панова має готівкою трішки менше – 105 тисяч доларів та 72 тис.грн.

КП «Харківводоканал» постійно переплачує на закупівлях товарів, послуг, робіт. Наприклад,.в березні КП уклало угоду щодо поставки 4 бензинових віброплит VS-244 по 47,66 тис.гривень. В той час, як у Харкові на сьогоднішній день можна придбати подібні віброплити за 26 тисяч гривень з ПДВ або по 21 тисяч гривень без ПДВ.

Також КП «Харківводоканал» продовжує купувати електроніку по завищеним цінам.

Контактна особа замовника закупівлі щодо реконструкції водоводу від Лідного до 26 насосної станції на телефонні дзвінки та електронні повідомлення жодним чином не реагує.