Суд наклав арешт на документи, вилучені під час обшуку у Головному управлінні Державної фіскальної служби в Харківській області у справі про використання підроблених марок акцизного податку фірмами, які зареєстровані на родичів екс-нардепа від Партії регіонів, власника горілчаної компанії «Олімп» Павла Климця. Про це свідчать ухвали Амур-Нижньодніпровського районного суду м.Дніпропетровська від 19 жовтня.

Обшуки у приміщенні Центральної ОДПІ м. Харкова по вул. Петра Болбачана, 25 та у приміщенні ГУ ДФС в Харківській області по вул. Пушкінська, 46 у Харкові пройшли 17 жовтня. Кримінальне провадження № 12016040630002276 від 23.07.2016 порушене за заявою однієї з громадських організацій по ст. 199 КК (виготовлення або збут підроблених марок акцизного податку).

У результаті були виявлені та вилучені копії протоколів весняних засідань інвентаризаційної комісії; копії актів інвентаризації марок акцизного податку, які не можуть бути використані через зміну розміру ставки акцизного податку марки та підлягають знищенню станом на 20.04.2016 за явними ознаками підроблення та такі, що підлягають в подальшому дослідженню з питань їх автентичності; копії заяв-розрахунків на придбання марок акцизного податку для маркування алкогольних напоїв і т.д.

23 липня цього року Дніпропетровське відділення ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області почало розслідування того, що посадові особи ТОВ Лікеро-горілчаний завод «Прайм» увійшли в зговір з працівниками Управління контролю за обігом та оподаткування підакцизних товарів ГУ ДФС в Харківській області.

За даними слідства, податківці передавали фірмі марки акцизного збору України, які згідно актів мали бути знищені як невикористані, за що отримували грошову компенсацію.

Далі ці марки акцизного збору використовувалися для виготовлення необлікованої лікеро-горілчаної продукції ТОВ ЛГЗ «Прайм», яку реалізувало ТОВ «Юнайтед Алко» разом із облікованою продукцією.

«Юнайтед Алко» продавав необліковану горілку під реалізацію підприємствам ТОВ «Спроба» і ТОВ «КСК – Інтертрейд». При цьому ціни «Юнайтед Алко» були найнижчими в області.

Слідство встановило, що продукція виробника ТОВ ЛГЗ «Прайм» зберігається у Дніпрі по вул. Автопаркова, 7, а також у Дніпропетровській області: м. Нікополь, пр. Трубників, 52; м. Павлоград, вул. Центральна, 1/11; м. Кривий Ріг, вул. Бикова, 22б, вул. Постишева, 35б і вул. Окружна, 3ж.

ТОВ «Юнайтед Алко» у листопаді 2014 року заснував син екс-»регіонала» Павла Климця Володимир. Директором фірми є Олег Варняга.

Засновниками ТОВ ЛГЗ «Прайм» є донецьке ТОВ «Олімп» і київське ТОВ «Олімп-Консалт», бенефіціарним власником яких значиться Стелла Климець, мати Павла Климця. Також серед власників цих фірм значаться сестра Климця Марина (у ТОВ «Олімп») та його син Володимир (у ТОВ «Олімп-Консалт»).

Нагадаємо, раніше ЗМІ писали про причетність Павла Климця до відвантаження на його заводи необлікованого спирту, виробленого «Укрспиртом».