Комунальне підприємство «Харківський метрополітен» 25 жовтня уклало угоду з ФОП Бородавка Ігор Юрійович щодо оренди модульних топкових вартістю 5,065 млн. грн.

Про це стало відомо зі звіту про укладання договору та проведення аукціону, який розміщений на порталі системи електронних закупівель «Прозорро».

Підрядник повинен надати в оренду комплекс з трьох модульних топочних на період з 2016 до 2019 року. Майно планують орендувати протягом опалювального сезону.

Розмір оренди за кожний повний місяць роботи складе 281,38 тис. грн.

Цікаво, що балансова вартість топочних, яка вказана у договорі, становить 2,5 млн. грн., тобто вдвічі дешевше ніж загальна сума оренди топочних за три роки.

І дійсно подібні топочні «під ключ» коштують близько 800 тис. грн. кожна. Підприємства, які продають модульні топочні завіряють, що термін окупності їх складає три роки. Тож метрополітен замість купівлі топочних, вдвічі більше заплатить за їх оренду. Ось таке ефективне керівництво «підземки».

Єдиним конкурентом переможця на аукціоні було ТОВ «Стайл-Термо», засновниками якого є Олена Бельська та Олександр Дегтярьов.

Цікаво, що ФОП Бородавка Ігор Юрійович в листопаді 2015 році придбало у міськради приміщення площею 329,2 кв.м. у будівлі за адресою: вул. Кооперативна,22 по 1874,27 грн. за 1 квадратний метр.

Крім того, за цією адресою Бородавка має у сумісній власності приміщення разом з Іваном Кравцовим. Останній є засновником декількох фірм ¬- ТОВ «Старсен», ТОВ «Інвест-тур», ТОВ «Турнікет-М» та ПВФ «Ніка», які є постійними фаворитами на виконання підрядів Харківського метрополітену.

До Івана Кравцова, у 2012 році єдиним власником ТОВ «Старсен» був Олександр Стаматін, син генерального директора КП «Харківський метрополітен» В’ячеслава Стаматіна та заступника Харківського міського голови Марини Стаматіної, яка також є бізнес-партнером Геннадія Кернеса.

Крім цього, В’ячеслав Стаматін до 2011 року був засновником ПВФ «Ніка», яку переписав на Івана Кравцова.

metropoliten-arenda-01 c3e8cmetropoliten-arenda-02 20ee0