Харківські правоохоронці відкрили кримінальне провадження, щодо заволодіння невідомими особами грошовими коштами, які були виділені для проведення ремонтних робіт на даху інфекційного відділення Красноградської ЦРЛ.

Кримінальне провадження відкрито по ч. 1 ст. 190 КК України (шахрайство).

Про це йдеться у ухвалі Красноградського районного суду Харківської області від 26 жовтня 2016 року.

Зараз правоохоронці перевіряють повідомлення, щодо незаконного заволодіння коштами, які були виділені на ремонт лікарні.

Правоохоронці встановили, що з 5 жовтня місцевими мешканцями міста Красноград проводяться ремонтні роботи даху інфекційного відділення Красноградської ЦРЛ, а також приміщення декількох кабінетів на першому поверсі вказаного інфекційного відділення.

Розпорядником коштів є Департамент капітального будівництва ХОДА.

Для перевірки інформації, щодо незаконного заволодіння коштами, які виділили на ремонт лікарні, суд дозволив поліцейським отримати документи, які зберігаються у Департаменті капбудівництва.

Нагадаємо, що 6 вересня цей Департамент без проведення торгів уклав угоду з щодо капітального ремонту інфекційного відділення Красноградської ЦРЛ вартістю 1,17 млн. грн.

Роботи мали розпочатися протягом 5-ти днів з моменту підписання договору й мають закінчитися до кінця року. Гарантійний термін на цей об’єкт після завершення робіт має становити не менш ніж десять років.

Засновником ТОВ «Харківбудмонтаж-А» вказана мешканка міста Макіївка Лариса Кобець, а директором – Ашот Мартиросян.

За даними порталу Youcontrol першим засновником цього підприємства був депутат Харківської облради від фракції «Відродження» Армаіс Оганесян, який також був засновником ще декількох будівельних підприємств, які регулярно отримували підряди від місцевої влади.

Також, за даними порталу youcontrol.com.ua ТОВ «Харківбудмонтаж-А» має податковий борг.