Управління комунального майна та приватизації Департаменту економіки і комунального майна Харківської міської ради в травні 2017 року продало нерухомості на 2,49 млн. грн.

В травні 2017 в середньому за 1 кв.м. Харківська міська рада отримає 2639 грн., продавши 8 приміщень загальною площею 942,2 кв.м. Про це стало відомо з повідомлення КП «Харьковские известия».

Так, 3 приміщення загальною площею 196,4 кв.м. за адресою Харківська набережна, 6 придбало ТОВ «Аустер». В середньому 1 кв.м. ТОВ «Аустер» придбало по 3271 грн. Це в 3,5 рази нижча ціна за ринкову.

Наприклад в районі Харківської набережної продається приміщення площею 84 кв.м. вартістю 11300 гривень за 1 кв.м.

Фірма заснована в 2013 році та зареєстрована саме на Харківській набережній, 6. Засновником, власником та директором фірми є Євген Волков.

На тій же адресі (Харківська набережна, 6), з тим же контактним телефоном на Євгена Волкова записана ще одна фірма ТОВ «Наве груп». В цій фірмі довгий час з Євгеном Волковим співвласницею була Наталія Панфілова, яка придбала в вересні 2016 року підвал площею 51,9 кв.м за адресою вул. Волонтерська, 60 вартістю 2195 грн. за 1 кв.м.

Чоловіком Наталії Панфілової…виявився Олександр Никифоров, який працює економістом відділу маркетингу Управління комунального майна та приватизації Департаменту економіки та комунального майна Харківської міськради. Саме це Управління і продає комунальну нерухомість.

Євген Волков також є керівником та підписантом в ПП «Україна», де власником є Андрій Кушнарьов, син загиблого екс-голови ХОДА Євгена Кушнарьова. Раніше директором на цьому підприємстві була Тетяна Кагановська (Кушнарьова), донька Євгена Кушнарьова.

Євген Волков також був керівником та власником ТОВ «Сансвіс-Україна», яке в листопаді 2015 року придбало в Управління комунального майна та приватизації Департаменту економіки і комунального майна Харківської міської ради приміщення площею 69,8 кв.м. на вулиці Червоножовтнева, 13/2 вартістю 3605 грн. за 1 кв.м. Зараз фірма припинила своє існування.

2 приміщення в Парку Горького (вул. Сумська, 81) загальною площею 71,2 кв.м. придбало ТОВ «Ажио-А». В середньому 1 кв.м. в Парку Горького ТОВ «Ажио-А» придбало по 6194 грн. (236 доларів). Це в 2,5 рази нижча ціна за ринкову.

Наприклад поблизу Парку Горького, по вулиці Кримській продаються підвальні приміщення площею 53 кв.м. вартістю 590 доларів за 1 кв.м.

Ще одне приміщення поблизу Парка Горького площею 1400 кв.м. продається вартістю 13100 гривень за 1 кв.м.

Власником та керівником ТОВ «Ажио-А» є Ганна Сергіївна Андрющенко. Основним видом діяльності фірми є ресторанний бізнес та надання послуг мобільного харчування.

Ганна Андрющенко також є співвласницею разом з Олександром Шаповаловим ТОВ «Туристична компанія Ві-Тур» та ТОВ «Хорев Інформ Медікал». Ці дві фірми мали 18,5% у статутному капіталі банку «Золоті ворота», який був до свого банкрутства афілійованим банком Михайла Добкіна та Геннадія Кернеса. Крім цього у Олександра Шаповалова в цьому банку було ще додатково 9,5% в статуному капіталі.

Крім цього у Андрющенко та Шаповалова є ще спільні фірми ТОВ «Парк-старт» та ТОВ «Рентал груп». Остання зареєстрована за адресою Римарська, 21А. Ця фірма має спільний телефон з ТОВ «Харківекоспецсервіс», співвласницею якого є Карина Давтян, донька голови фракції «ББП Солідарність» в Харківській міській раді Олександра Давтяна.

Також Ганна Андрющенко є співзасновницею та керівником обслуговуючого кооперативу «ЖБК «Новгородський», який був зареєстрований в червні 2013 року. В вересні 2013 рокуХарківська міська рада передала безкоштовно у власність по «кооперативній схемі» «ЖБК «Новгородський» земельну ділянку площею 0,0910 га (кадастровий номер 6310136300:07:019:0006) для експлуатації та обслуговування житлового будинку по вул. Новгородській, 83-Б. Окрім Андрющенко, засновниками обслуговуючого кооперативу «ЖБК «Новгородський» є Таміла Стєпічева та Фелікс Станіславський.

Таміла Стєпічева є родичкою одіозного у Харкові земельного «ділка» Андрія Стєпічева. А, Фелікс Олександрович Станіславський є сином Олександра Станіславського, людини з близького бізнес-оточення Геннадія Кернеса. Станіславський був бізнес-партнером Андрія Стєпічева та покінчившего в 2014 році життя самогубством Вадима Вишневського, в минулому члена Наглядової ради банку «Золоті ворота» та одного з його найбільших акціонерів. Олександр Станіславський є співвласником ПП «Траск», яке володіє кафе «Марінела» площею 775 кв.м. в парку Горького і земельною ділянкою площею 0,08 га також в парку.

Ганна Андрющенко володіє 0,22 га землі по вул. Тульській (Лісопарк). Права на цю землю Ганна Андрющенко отримала в жовтні 2013 року, через місяць після того, як обслуговуючий кооператив «ЖБК «Новгородський» отримав безкоштовно у власність земельну ділянку по вул. Новгородській.

Харківський апеляційний господарський суд в березні 2017 року залишив рішення Господарського суду Харківської області в 2016 році, яким було повністю задоволено позов прокуратури і визнано незаконним та скасовано рішення Харківської міської ради про надання у власність зем.ділянки по вул. Новгородській кооперативу «ЖБК «Новгородський».

Ще в далекому 2006 році Ганна Андрющенко балотувалася від партії «Третя Сила» на посаду Харківського міського голови.

Приміщення площею 236,1 кв.м. за адресою Конторська, 2 придбало ТОВ «Благоустрій-плюс», кінцевим бенефіціарним власником якого є мешканка Львова Ольга Біленька. 1 кв.м. фірмі обійшовся по 1895 грн.

Приміщення площею 154,2 кв.м. за адресою Святодухівська, 10/12 придбав ФОП Садиков Шавкатджон Ухтамджонович. 1 кв.м. Садикову обійшовся по 1648 грн. Шавкатджон Садиков є генеральним директором корпорації «МDK lux» Світ дублянок та шкіри».

В листопаді 2013 року Харківська міськрада продала Садикову Шавкатджон Ухтамджоновичу 1/2 частину земельної ділянки загальною площею 0,3328 га по вул. Іванівська, 5 за ціною 683,1 тис.грн.

Приміщення площею 284,3 кв.м. за адресою Полтавський шлях, 29 придбав ФОП Кварацхелія Заїра Венівна. 1 кв.м. Заїрі Кварацхелії обійшовся по 2467 грн. ФОП було зареєстровано в травні 2016 року.