Мер Харкова Геннадій Кернес не дав відповіді на питання про фінансове становище парку ім. Горького в інтерв’ю «Українській правді». На питання «скільки заробляє парк і скільки витрачає» у контексті «не до кінця прозорих фінансових питань» Кернес почав розповідати про «справжню візитну картку міста» і те що «робота парку на виду».

«На сьогодні там все є, вхід безкоштовний, є атракціони, знижки для соціально незахищених людей і так далі. Що стосується фінансового плану – робота парку на виду, вона перевіряється компетентними органами. Але ті звинувачення, які звучать з боку МВС – це все піар, спрямований на роздмухування проблем», – сказав Кернес.

При цьому мер ніяк не пояснив власне розпорядження від 10 грудня 2014 року, яким дані про фінансовий стан комунальних підприємств віднесено до службової інформації. А відтак вона стала закритою для вільного доступу громадян та журналістів.

Нагадаємо, комунальне підприємство «Центральний парк культури та відпочинку ім. Горького» в 2011 році взяло кредит в 250 млн. грн. (або еквівалент – тоді це було близько 20 млн євро) на строк до 5 років. Станом на лютий цього року борг по кредиту складав 8,19 млн євро та 73 млн грн. – тобто приблизно ті самі 250 млн. При цьому кредит «Промінвестбанку», що належить російському «Внешэкономбанку» був розрахований на п’ять років, і його потрібно гасити вже наступного року. Заставою по кредиту виступило майно Харківського метрополітену.

Питання про стан парку журналіст «Української правди» задавав Кернесу з посиланням на дані «Наших грошей». З цього приводу Геннадій Кернес чомусь перескочив на власний майновий стан, хоча про це питання не було.

«Все що стосується сайту «Наші гроші» – вони можуть писати що завгодно: що Кернес переоформив все своє майно … Та я роблю все, що дозволено чинним законодавством! Тому відповідати на ваше запитання я не буду не тому що не хочу, а тому що не вважаю за потрібне», – заявив Кернес.

Нагадаємо, мер Харкова Генадій Кернес в 2015 році переоформив своє право власності на частки в статутних капіталах та акціях компаній.

У декларації Кернеса вказано, що в 2014 році він володів частками у ТОВ «ТЦ «Комільфо» та ТОВ «Рівлад ЛТД», загальна вартість яких складала 1,21 млн грн. Також йому належали 76% акцій АТ «НПК-Холдінг», 40 % акцій ПРАТ «РТМК «Тоніс-центр» та незначна кількість акцій в АК «Харківобленерго» і «Реал-банк».

Протягом 2015 року власник у цих активів змінився і ним стала Оксана Гайсинська – донька екс-прокурора Київської області Юрія Гайсинського та людина, яку Кернес називає своєю дружиною, але не вказує як дружину у декларації про доходи.