Харківський міський голова Геннадій Кернес 19 жовтня придбав цінних паперів на суму 4,83 млн. грн.

Про це йдеться у декларації про суттєві зміни матеріального стану, яка опублікована на Єдиному державному реєстрі декларацій.

Кернес придбав 3980 цінних паперів номінальною вартістю 3,98 млн. грн. у ТОВ «КУА «Фінекс-капітал» Пайовий закритий недиверсифікований венчурний інвестиційний фонд «Стаксель».

Нагадаємо, що Геннадій Кернес задекларував, що у 2015 році отримав дивіденди від ТОВ «КУА «Фінекс-капітал» у сумі 11,097 млн. грн.

ТОВ «КУА «Фінекс-капітал» є засновником ТОВ «ДБК «Уровень», яке отримує підряди від міськради. Наприклад, саме ця компанія виграла підряд на будівництво велодоріжки вздовж Білгородського шосе вартістю 14 млн. грн. Також, ця компанія без проведення торгів отримує підряди на ремонт доріг.

ТОВ «КУА «Фінекс-капітал» разом з Олександром Коровкіним, Ольгою Солоп та ТОВ «КУА «Ореола» (керує активами родини Добкіних) заснували ТОВ «Фірма «Діана». Це підприємство володіє Сумським ринком.

Крім того, «КУА «Фінекс-капітал» є засновниками ТОВ «Асканіо», ТОВ «Фінансова компанія «Платіжний центр», ТОВ «Фестіно» тощо.

ТОВ «Асканіо» володіє будівлею ресторану «Нікас».

ТОВ «Фінансова компанія «Платіжний центр» володіє платіжними терміналами, які встановлені на території Харківського метрополітену.

А серед засновників ТОВ «Фестіно», яке має у власності будівлю в центрі міста, є комерційний директор Парку Горького Андрій Шаптала, а раніше був директор Департаменту будівництва та шляхового господарства міськради Володимир Чумаков.

ТОВ «КУА «Фінекс-капітал», засновниками якого є Лада Крімерман та Ігор Когут