Прокуратура Київського району м. Харкова внесла апеляційну скаргу на рішення Господарського суду Харківської області, який визнав недійсним державний акт на право користування земельною ділянкою під одним з найбільших державних підприємств оборонно-промислового комплексу – «Харківський машинобудівний завод «ФЕД». Про це повідомляє прес-службапрокуратури з посиланням на прокурора району Київського району Олександра Фільчакова.

Як вдалося встановити місцевому кореспонденту «Наших Грошей», рішення про вилучення землі заводу було прийнятогосподарським судом Харківської області ще у листопаді минулого року. Тоді відповідний позов подало ПАТ «ФЕД», яке просило скасувати держакт на право користування заводом 16,42 га землі (кадастровий номер 6310136600:04:004:0058). Приватне підприємство наполягало, що в держакт оборонного підприємства помилково внесено гектар землі (кадастровий номер 6310136600:04:004:0075), яка належить фірмі і на якій розміщено дві її будівлі. Суд цей позов задовольнив.

Наприкінці 2014 року Харківська міськрада дозволила ПАТ «ФЕД» викупити цю спірну земельну ділянку площею 1,00 га за 4,04 млн грн. для обслуговування виробничого та адміністративно–виробничого корпусів.

Харківський депутат залишив оборонний завод без землі під корпусами

 

Керівником й кінцевим бенефіціаром ПАТ «ФЕД» вважається депутат Харківської облради Віктор Попов. Після обрання до облради в 2010 році Попов вступив до фракції Партії регіонів, зараз він є позафракційним та входить до депутатської групи «Єдність Харківщини». Крім Попова більш ніж десять відсотків акцій підприємства є у колишнього директора ДП «ФЕД» Олександра Жданова, його сина Ігора Жданова та росіянки Марини Олексіївни Хлебнікової (не співачка, та по батькові Арнольдівна).

ДП «Харківський машинобудівний завод «ФЕД» сьогодні входить до концерну «Укроборонпром». На своєму сайті підприємство стверджує, що сьогодні воно займає лідируючі позиції в Україні по серійному виробництву, ремонту та модернізації агрегатів для гідравлічних, паливних та електричних систем авіаційної техніки.