Голова Первомайської районної ради Харківської області Володимир Татаренков не вказав у своїй декларації за 2015 рік частку дружини у статутному фонді підприємства у сумі 45 тис грн.

Про це стало відомо з аналізу його декларації про доходи та майновий стан за 2015 рік, яка є у розпорядженні «Наших Грошей».

У своїй декларації Татаренков вказав, що володіє земельними ділянками площею 119 тис кв м, а також часткою квартири в 13 кв м.

Проте, за даними витягу з реєстру прав на нерухоме майно, він особисто володіє магазином-конторою площею 400 кв м у селі Красне Первомайського району.  Цю власність голова райради в декларації не вказав.

Крім того, Татаренков пропустив графу статутних внесків і у себе й у своїй дружини – Татаренкової Ніни Дмитрівни. За даними реєстру юридичних осіб, вона має частку у сумі 45 тис грн. у ФГ «Татаренкової Н.Д». ЇЇ партнерами у цьому бізнесі є діти – Олена та Артем Татаренкові.

Також варто відзначити, що Володимир Татаренков раніше був засновником двох підприємств – ФГ «Київська Русь» та ТОВ «Харківський авіаційний сільскогосподарський комплекс», але після обрання восени 2015 року головою райради його частки були переписані на родичів. Зараз серед засновників першого підприємства є Валерій Володимирович Татаренков, а другого – Артем Володимиович Татаренков.

Голова Первомайської райради у 2015 році задекларував дохід в 315,72 тис грн., з яких 8914 грн. – заробітна плата, 190,4 тис грн. – дохід від відчуження нерухомого майна, 6292 грн.– дохід від підприємницької діяльності та 110,11 тис грн- інші види доходу.

Дохід Ніни Татаренкової склав 917,49 тис грн., з яких 855 тис грн. – це дивіденди. Вона має у власності земельні ділянки загальною площею 67509 кв м, а також житловий будинок 240,1 кв м.

Татаренков має у власності автомобіль «Mitsubishi Padjero Sport» 2008 року випуску та автомобіль «Газ-САЗ 3507», а у власності дружини знаходяться трактор та комбайн. Крім того, вже у лютому 2016 року Ніна Татаренкова зареєструвала право володіння на автомобіль «Audi A8». Тож цей трансопрт Татаренков має буде задекларувати наступного року.